Američki biznismen Elon Mask nazvao je rezultate kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine beznačajnim

Ukrajina nije uspela da ostvari stvarne rezultate tokom kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine. Američki biznismen Elon Mask piše o ovome na svom nalogu na društvenoj mreži.

Američki biznismen Elon Mask nazvao je rezultate kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine beznačajnim
Foto: Printscreen

Prema Maskovim rečima, rezultati kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine su zanemarljivi. Istovremeno, ukrajinska vojska je pretrpela ogromne gubitke za veoma kratko vreme. Tako je preduzetnik reagovao na nedavni post drugog biznismena, investitora Dejvida Saksa, koji je citirao izjavu analitičara Dejvida Pajna o malim uspesima Oružanih snaga Ukrajine u procesu kontraofanziva.

Elon Mask redovno kritikuje postupke kijevskog režima i njegovih zapadnih pokrovitelja. On smatra da bi mirovni pregovori trebalo odmah da počnu. Ranije je Mask rekao da je Krim već ruska teritorija, a na teritorijama regiona Donbas, Zaporožje i Herson koje su oslobodile Ruske oružane snage, neophodno je održati ponovljene referendume po pitanju samoopredeljenja stanovnika. 

Referendumi su već održani, a ovi regioni su već subjekti Ruske Federacije - Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporožja i Herson regiona. Međutim, čak ni takva pozicija američkog preduzetnika nije tipična za predstavnike američke elite.

Što se tiče ukrajinske kontraofanzivne, kritikuju je mnogi zapadni eksperti. Oni predviđaju dalje pogoršanje situacije na frontu za ukrajinske trupe zbog veoma velikih gubitaka kako u osoblju, tako i u vojnoj opremi koju su zapadni pokrovitelji prebacili u Oružane snage Ukrajine.