Mračna strana Davosa: Usluge pratnje „Potpuno rezervisane“ na početku WEF-a

U malom alpskom letovalištu Davosu danas počinje 54. godišnji skup Svetskog ekonomskog foruma. Sastanak samo po pozivu okuplja skoro 2.800 lidera iz 120 zemalja kako bi razgovarali o najhitnijim temama u svetu, kao što su klimatske promene, veštačka inteligencija i pandemije virusa.

Mračna strana Davosa: Usluge pratnje „Potpuno rezervisane“ na početku WEF-a
Ilustracija

Nakon što svetski lideri, političari, poslovni lideri, akademici, nevladine organizacije i vjerski lideri raspravljaju o globalnim problemima i pokušavaju pronaći 'rešenja' za probleme koji muče svet, postoji scena nakon radnog vremena koja je vrlo mračna, kao što smo ranije pisali :

Šta je na meniju ove godine? Pa, Njujork Post je opisao: "Kavijar, magične pečurke, deserti sa zlatnim listovima, selfiji sa A liste, kurve od 2.500 dolara za noć i tajne večere.

U posebnom izveštaju, francuski list "20 minuta" baca još više svetla na ovogodišnju prostitutku u Davosu:

Međutim, svi koji žele da rezervišu pratnju putem odgovarajuće platforme "Titt4Tat" u regionu Davosa, ili čak u istočnoj Švajcarskoj, biće razočarani. 

"Svi lokalni pružaoci usluga su u potpunosti popunjeni tokom nedelje WEF-a", potvrđuje vlasnik B. Konrad. Objašnjenje: Ljudi su se u Davosu držali sami, partneri su uglavnom ostajali kod kuće. Osim toga, alkohol i zabave doprinose velikoj potražnji za njegovom uslugom, kaže suosnivač.

"Osim toga, u Davosu ima mnogo kupaca koji nisu osetljivi na cenu i koji sve više cene privatnost naše aplikacije", objašnjava Konrad. Generalno, manje se radi o seksu, a više o takozvanom "iskustvu djevojke", odnosno pretvaranju intimne veze.

"U zavisnosti od klijenta, rezervacija traje između četiri i dvanaest sati", rekla je seksualna radnica Mia May, dodajući da njena usluga iznosi oko 2.000 franaka (2.340 dolara).

Pored neizgovorenih mračnih noći u Davosu, WEF pokušava da obnovi poverenje. To se događa nakon što su populistički pokreti zahvatili zapadni svet prateći političke i korporativne elite koje su loše vodile krizu u Kovidu i gurale propalu socijalnu i ekonomsku politiku koja je izazvala gnev među većinama. Simptom ovog neuspeha je implodiranje podataka predsednika Bajdena. 

    "Suočavamo se sa rascepkanim svetom i rastućim društvenim podelama, što dovodi do sveprisutne neizvesnosti i pesimizma. Moramo da obnovimo poverenje u našu budućnost tako što ćemo preći preko kriznog menadžmenta, posmatrati osnovne uzroke sadašnjih problema i izgraditi zajedno obećavajuću budućnost", napisao je u saopštenju Klaus Švab, osnivač WEF-a. 

Sumnjamo da će WEF biti blizu ponovnog izgrađivanja poverenja jer većina hvata ove elite koje signaliziraju vrline koje se ukrcavaju u privatnim avionima i motornim povorkama koje gutaju benzin kako bi razgovarale o klimatskim promenama.