Digli u vazduh prugu kojom Kim šalje municiju Putinu! Napad digao celu državu na noge, oglasila se diverzantska grupa!(VIDEO)

Proukrajinski diverzanti iz grupe "Ateš" tvrde da su digli u vazduh železničku prugu duboko u Rusiji koja se koristila za transport severnokorejske municije na liniju fronta.

Digli u vazduh prugu kojom Kim šalje municiju Putinu! Napad digao celu državu na noge, oglasila se diverzantska grupa!(VIDEO)
Reuters/shutterstock

"Agentima "Ateša" uspelo je da sprovedu uspešnu operaciju na Transsibirskoj železnici blizu Jekaterinburga. Kao rezultat, pruga kojom je isporučivana severnokorejska municija je dignuta u vazduh", napisala je grupa na Telegramu.

Uz lokaciju napada, Ateš je objavio snimke koji, kako se čini, prikazuju eksploziju koja uništava deo železničke pruge.

Grupa je podzemni pokret koji deluje unutar ruskih teritorija, uglavnom na Krimu, špijunirajući ruske vojne operacije i sprovodeći sabotaže.

Portparol Ateša rekao je da je jedan od njihovih ruskih agenata izveo sabotažu.

"Odbio je nagradu jer radi iz ideoloških razloga. Njegov cilj je da zaustavi kriminalni rat koji vodi njegova zemlja protiv Ukrajine", rekli su za Kijev post.

Ovo se dogodilo dok se Vladimir Putin, predsednik Rusije, sastao sa mađarskim liderom Viktorom Orbanom po prvi put u nizu kontroverznih mirovnih pregovora u petak o tome kako okončati rat u Ukrajini.

Premijer Mađarske stigao je u Moskvu nakon posete Ukrajini početkom ove nedelje i obećanja da će delovati kao posrednik u predlozima za primirje.

"Spreman sam da razgovaram o nijansama [mira] sa vama", rekao je Putin, dodajući da Mađarska postaje "poslednja" zemlja koja može da razgovara i sa Evropom i sa Rusijom.

Kao odgovor, lideri EU su oštro kritikovali posetu, rekavši da Orban ne deluje u ime bloka.