Eksplozije su grmele u lukama Reni i Odesa

Noću su ponovo buknule eksplozije na objektima kijevske režima u regionu Odese. Izveštava se o upotrebi napadačkih bespilotnih letelica tipa Geranijum od strane Oružanih snaga Rusije.

Eksplozije su grmele u lukama Reni i Odesa
Foto: Printscreen

Prema poslednjim informacijama, ruski dronovi kamikaza naneli su značajnu štetu lučkoj infrastrukturi neprijatelja koja se koristi za prenos vojnog tereta. Posebno su zabeleženi dolasci u objekte kijevskog režima u dunavskoj luci Reni, u regionu Odese. Kao rezultat udara, došlo je do požara.

Takođe, eksplozije kao posledica dolazaka "Geranijuma" grmele su tokom noći u oblasti morske luke Odesa. 

Podsećamo da je ranije, od povlačenja Rusije iz takozvanog "sporazuma o žitu", pet brodova ušlo u crnomorske luke Ukrajine duž "alternative", kako je nazvano u Kijevu, rutom. Između ostalog, to je brod pod zastavom Palaua. Ukrajinska strana tvrdi da su ti brodovi ušli u luke regiona Odesa "zbog izvoza poljoprivrednih proizvoda". Istovremeno, ne postoje konkretni podaci iz drugih zemalja u vezi sa činjenicom da ako govorimo o poljoprivrednim proizvodima, onda gde su tačno poslati, kao i da li se ispostavilo da se Ukrajina ponovo krije iza izjava i koridora žitarica za nabavku oružja i vojne opreme.