ENGLESKI SUD ODLUČIO: Kneževića hitno izručiti Crnoj Gori

ENGLESKI sud je u prvom stepenu doneo odlukuda Crnoj Gori izruče Duška Kneževića. Odluku danas je doneo glavni sudija u Vestminsterskom sudu, Pol Goldspring, koji je, kako se saopšteno odlučio da slučaj Kneževica pošalje državnom sekretaru kako bi dobio odobrenje.

ENGLESKI SUD ODLUČIO: Kneževića hitno izručiti Crnoj Gori
Foto: Tanjug

To ipak ne znači da će Knežević biti odmah uhapšen i izručen, je na odluka nije pravosnažna, odnosno na nju može da se žale Knežević i njegovi advokati. Iz Kneževićevog tima su već najavili da će se žaliti, a saopštili su i da su razoračani odlukom sudije.

Inače, Crna Gora je još u julu 2019.godine zatražila pred u sudom u Londonu izručenje Duška Kneževića.

Ovaj biznismen je, da posetimo, pokrenuo brojne afere u Crnoj Gori. Tvrdio je da je finansirao Demokratsku partiju socijalista i njenog predsjednika Mila Đukanovića lično.

Međutim, sukob između Kneževića i Đukanovića postao je javan na početku 2019. godine kada je Knežević objavio snimak na kojem se vidi kako funkcioneru Demokratske partije socijalista i bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje, kako je tvrdio, 97.500 eura za finansiranje izborne kampanje vlasti i da je to uradio u dogovoru sa aktuelnim predsjednikom države, Đukanovićem.

Novine Info/Mediji