Evo šta je sve nađeno u kući strave u Petrovaradinu! Otac sektaš pisao đavolu

Lav Petrović Suvajdžić (25) i njegova supruga Martina (23) u petak su otrovom ubili sinove Arosa (1) i Ehosa (3) u iznajmljenoj kući u Petrovaradinu, pa ih prekrili belim čaršavima, a onda se popeli na krov jednog solitera u Novom Sadu i skočili u smrt, držeći se za ruke.

Evo šta je sve nađeno u kući strave u Petrovaradinu! Otac sektaš pisao đavolu
shutterstock

U kući ove porodice u Petrovaradinu policajci su pronašli mitološke egipatske simbole i poruke satani, što ukazuje na to da su Lav i Martina počinili užasan porodični zločin u okviru nekog sektaškog obreda.

Prema nezvaničnim saznanjima Informera u iznajmljenoj kući policijski inspektori pronašli su pregršt materijala koji ukazuje da su Lav i njegova supruga Martina bili pod jakim uticajem sekte i da su oboje čvrsto verovali u zagrobni život.

Navodno u fiokama i jednom ormaru u kući pronađena je sektaška literatura, knjige, ali i sveske u kojima je najverovatnije Lav pisao beleške.

- U nekoliko sveski sa tvrdim povezom pronađeni su rukopisi za koje verujemo da ih je prikupljao sam Lav Petrović Suvajdžić. Navodno on se u nekoliko tekstova obraća đavolu i traži od njega da ga spasi - kaže izvor Informera upoznat sa ovim slučajem.

Prema njegovim rečima sektaška literatura, zajedno sa kompjuterom roditelja ubica, odneli su inspektori koji rade na ovom slučaju.

Podsetimo, klupko ove užasne tragedije počelo da se odmotava u petak oko 22 sata, kada su Lav i Martina došli do solitera u Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu.

- Zvonili su redom svim stanarima na interfon i neko ih je pustio, ne sluteći šta će se desiti. Na snimcima video nadzora vidi se kako Lav i Martina, držeći se za ruke, ulaze u lift i penju se do poslednjeg, 16. sprata. Tamo su zatim razbili staklo na vratima koje vode ka krovu, a onda su skočili u ambis. Ostali su na mestu mrtvi, lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt - kaže izvor, i dodaje:

- Pošto stradali supružnici nisu imali dokumenta kod sebe, policija ih je identifikovala na osnovu otisaka. Tako su došli do adrese na Petrovaradinu, gde su Lav i Martina živeli kao podstanari, i tamo je u subotu oko 17 časova upućena jedna patrola.

Naš sagovornik ističe da su policajci u dvorištu zatekli opranu crnu garderobu, kako se suši na štriku, a vrata od kuće su bila zaključana.

- Policajci su provalili vrata i ostali u šoku. U kući su zatekli nered, neke dušeke razbacane po podu i po zidovima neke mitološke egipatske simbole, kao i ispisane poruke upućene Satani. Potom su u sobi zatekli još veći u užas. Na krevetu i na kauču bila su tela dva dečaka, prekrivena belim čaršavima. Tela su poslata na obdukciju, ali sve ukazuje na to da su Lav i Martina otrovali sinove još u petak, a onda su i sebi oduzeli živote skočivši sa solitera - ispričao je izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, u kući u Petrovaradinu su pronađeni drevni egipatski simboli "ankh", koji simbolizuju "večni život", a izgledaju kao krst sa "drškom".

- Takođe, pronađeni su iscrtani satanistički simboli, kao i poruke đavolu. Još nije poznato kojoj su sekti pripadali Lav i Martina, ali sasvim je sigurno da je reč o nekom satanističkom kultu. Tela su poslata na obdukciju, kako bi se utvrdilo čime su deca otrovana, ali i da li su roditelji bili pod uticajem nekih psihoaktivnih supstanci. Ima indicija da je Lav bio narkoman - napominje izvor.

Inače, Lav je rodom iz Beograda, a Martina, kojoj je devojačko prezime Kukučka, iz Bačkog Petrovca. Pre pet godina su prekinuli sve kontakte sa porodicama i prijateljima, što ukazuje na to da ih je upravo tada sekta uzela pod svoje.

Deci dali čudna, mitološka imena

Koliko su Lav i Martina bili pod snažnim uticajem sekte vidi se i po imenima koja su nadenuli sinovima - Aros i Ehos. Prema informacijama sa interneta, Aros znači upliv, spajanje, ušće ili ulazak, dok je Ehos model starog crkvenog pevanja.

Juče u dvorištu kuće u Petrovaradinu, zatekla crnu garderobu na sušilicama, u kanti za smeće bile su dečje pelene, kao i iskorišćena najlonska odela koja koriste forenzičari. Kuća je bila zapečaćena, a kroz prozor jedne sobe mogle su se videti razbacane stvari i dečja kolica.

Uvek u crnom

Komšije su nam ispričale da su se Lav i Martina doselili u njihov kraj pre dve ili tri godine i da su bili prilično čudni, pogotovo Lav.

Foto: Foto: V.B.

- Ni sam kim nisu komunicirali, Lav se čak ni u prolazu nije javljao. Stalno je nosio crnu garderobu i izlazio je rano ujutro iz kuće i odlazio negde, sa rancem na leđima. Sećam se da je Martina bila trudna kad su se doselili kod nas. Stariji sin je bio presladak, imao je loknice i često je vozio mali dečji bicikl po dvorištu. Mlađeg sina nikada nisam videla. Čula sam da su policajci pronašli mrtvu decu u krevetu i na kauču, užas jedan. Ne razumem zašto su Lav i Martina morali i decu da pobiju, kad su već rešili da dignu ruku na sebe - priča očajna komšinica.