Globalni rat kreće iz SAD, a ne u Ukrajini! Bajden i ekipa ne razumeju šta se dešava i koliko je Rusija ozbiljna!

Donald Tramp je u pravu kad govori da bi Amerika mogla da izazove novi globalni rat ako želi da dodatno eskalira ukrajinski sukob. Ali, još veća opasnost za Sjedinjene Države predstavlja migraciona kriza koju dozvoljava Bajdenova administracija jer bi, čak i ako se granice sa Meksikom zatvore, mogla da izazove neviđene potrese unutar zemlje, upozorio je pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor.

Globalni rat kreće iz SAD, a ne u Ukrajini! Bajden i ekipa ne razumeju šta se dešava i koliko je Rusija ozbiljna!
Reuters/Shutterstock

U intervjuu Danijelu Dejvisu, bivši savetnik šefa Pentagona je u nastavku ukazao kako je Rusija je uvek imala ogromne mogućnosti za horizontalno zaoštravanje bilo kakvog sukoba sa SAD ili bilo kojom drugom zemljom.

- Drugim rečima, Rusija ima pouzdane snage koje može da upotrebi protiv nas na mnogo različitih načina. Ne samo vojno, već i ekonomski, finansijski, diplomatski, strateški. U Bajdenovoj administraciji jedva da razumeju šta je u pitanju i koliko je Rusija ozbiljna. Rusi ne blefiraju: ako kažu da će nešto učiniti, oni to rade. Oni to možda neće učiniti tako brzo ili tačno na način na koji očekujete, ali će to ipak učiniti".

Mekgregor je na temu potencijalne eksplozivnosti američke unutrašnje situacije ukazao da svi trenutno ignorišu situaciju na granici, a Hezbolah ima veliku aktivnu ćeliju u Meksiku.

- Sada su se agenti Hezbolaha infiltrirali u sve naše države. Nisu jedini - ima i dosta pripadnika Islamske države. Meksiko nije prijateljski nastrojen prema nama, a tamošnja vlada je samo paravan. Tom državom upravljaju karteli, to je država organizovanog kriminala. Niko ne priča o tome. I očigledno to nije važno nikome od predsedničkih kandidata, a nije dovoljno samo reći da ćete zatvoriti granicu, kako govori Tramp.

Ako se, navodi on, granica zatvori, unutar SAD će se rasplamsati rat sa kartelima zbog čijeg profita Amerikanci umiru ili postaju narkomani. Ti karteli zarađuju milijarde dolara. Čim taj tok novca prestane, problemi će se pojaviti unutar Sjedinjenih Država.

- Povrh svega, u SAD je mnogo miliona ljudi iz različitih delova sveta, o kojima ništa ne znamo i koji će delovati unutar zemlje. A nemamo pojma koliko će se njih udružiti sa narkomafijom i pomoći joj na našu štetu. To ne možemo ni da zamislimo. O takvim stvarima se ne govori. Zato Tramp govori o trećem svetskom ratu. Dobićemo ga ovde, u našoj zemlji. Veće su šanse da počne ovde nego bilo gde drugde - istakoa je Mekgregor i dodao kako je trenutno najveća opasnost ono što se dešava na Bliskom istoku.

- Na istoku Ukrajine se već sve privodi kraju. Nije ostalo mnogo Ukrajinaca - jasan je on.

Foto: shutterstock/reuters/printscreen

Pukovnik vosjka SAD Daglas Mekgregor upozorava Amerikance na katastrofalan scenaario koji neminovno dolazi

Mekgregor je upozorio Amerikance da je američkoj političkoj, ekonomskoj i vojnoj globalnoj hegemoniji došao kraj.

- Tektonske ploče međunarodnog sistema se pomeraju, uništavajući reakcionarni posleratni svetski poredak koji je uspostavio Vašington. Politika američkih vlasti uništava živote desetina miliona ljudi, kako unutar SAD, tako i u inostranstvu. Krijući se iza priče o demokratiji, stvaramo pustoš od Kabula do Bagdada, od Bagdada do Damaska, od Damaska do Bengazija i od Bengazija do Kijeva.

Ukrajinci, naveo je, žive u paklu, koji im je stvorila politička klasa u Vašingtonu.

- Zemlji je sada potreban mir i humanitarna pomoć, a ne povećanje snabdevanja naoružanjem koje ništa neće promeniti na bojnom polju. Nepromišljene akcije Vašingtona u Ukrajini i njegova bezuslovna podrška nemilosrdnom ratu razaranja u Gazi nanose nepopravljivu štetu američkim interesima. Štaviše, prete da izazovu mnogo širi sukob sa nuklearnim silama.

Mekgregor nema dilemu i ističe da je pokušaj Amerike da izoluje Rusiju bio uzaludan i doveo je do izolacije samog Vašingtona.

Umesto da se pridruže zapadnim sankcijama, sile globalnog juga u nastajanju produbljuju ekonomske veze sa Moskvom i Pekingom. Ako Amerika želi da obezbedi ulogu u međunarodnom sistemu u nastajanju, ona mora biti vitalna, pozitivna sila za svetsku stabilnost i mir. Trebalo bi da se prilagodi novom međunarodnom sistemu i da prestane da se drži prošlosti - rekao je američki pikovnik.