Glumica besna zbog suđenja oko vinarije, isplivali svi detalji sukoba

Iako su se Anđelina Džoli i Bred Pit razveli još 2019. godine, to nije bio kraj nesuglasica i sudskih sporova oko starateljstva nad decom i vlasništva nad vinarijom u Francuskoj.

Glumica besna zbog suđenja oko vinarije, isplivali svi detalji sukoba
Reuters/AP

Slavna glumica sada se, tvrde izvori bliski Džolijevoj, žali da ju je suđenje sa bivšim mužem finansijski opustošilo. Međutim, ima dokaza koji ukazuju na drugačiji scenario.

Dok Anđelina tvrdi da jo je Bred Pit uzeo i poslednju paru, Dejli mejl navodi da je bogatstvo glumice skočilo posle razvoda, odnosno da joj je bivši suprug indirektno doneo 100 miliona dolara.

Foto: profimedia

Taj novac došao je kroz zajmove, alimentaciju za decu, poklone i milione koje je stekla od prodaje svojih 50 odsto udela u nekretnini koja je u središtu spora, "vinarija Chateau Miraval". Pit joj je poklonio 10 procenata vlasništva.

Njihov nekadašnji dom u Francuskoj - zadivljujuće imanje i vinograd, vredelo je 60 miliona dolara kada su ga kupili 2008. Sada, zahvaljujući Pitovom trudu i ulaganju u posao, vredi neverovatnih 164 miliona dolara.

Foto: Reuters

Kako pokazuju novi dokumenti, Džoli se žali na finansijske gubitke, ali izvori blisku Bredu Pitu kažu da je glumica imala dovoljno sredstava da nedavno potpiše ugovor o preuzimanju nekadašnjeg jedinstvenog prostora na Menhetnu koje je pripadalo Endiju Vorholu. Njen udeo u vlasništvu tog lokala nije poznat, ali se zna da ga glumica koristi za promociju svog modnog brenda Atelier Jolie.

Izvor upoznat sa sporom oko vinarije tvrdi: Anđelina kaže da Bred nju finansijski uništava, a zapravo ona želi da njega finansijski upropasti.

Foto: AP/Photo

Daleko od toga da želi da uništi svoju bivšu, čini se da je Bred povukao korak nazad kako bi podržao nju i finansijski joj pomogao usprkos tome što se činila tako osvetoljubivom".

Bred Pit je prvobitno pokušao da otkupi udeo Anđeline Džoli u vinariji kako bi taj deo imovine ostao u porodici, u slučaju da ona želi da odustane od svog dela. Ta opcija je propala zbog međusobnih loših odnosa.

Bred Pit je optužio Anđelinu da je prekršila njihov kupoprodajni ugovor kada je 2021. godine prodala svoj udeo od 50 odsto u Chateau Miraval ruskom oligarhu Juriju Šefleru, bez pristanka svog bivšeg supruga. Prethodna ponuda da ga proda Pitu za 54 miliona dolara propala je zbog njegovih zaheva, rekla je gumica.

Foto: profimedia

Prijatelji Breda Pita tvde da je on bio veoma velikodušan prema glumici. Do 2018. upaltio je 1.3 miliona dolara alimentacije za decu, uključujući terapiju za decu, kao i plaćanje stotina hilada dolara u razne svrhe. Izvori navode da je glumac za sedam godina platio 10 milion dolara za brigu o njihovoj deci.

Glumac je bivšoj supruzi poklonio sliku Vinstona Čerčila "Tower of Koutoubia Mosque" koju je ona prodala 2021. za 11. 5 miliona dolara. Pozajmio joj je 2018. osam miliona dolara za kupovinu njene sadašnje kuće u Los Anđelesu, piše Dejli mejl. Ona je tu vilu kupila za 24. 8 miliona dolara i tvrdi da je novac koji joj je dao bivši muž bio zajam koji je dolazio sa kamatama i planom otplate. 

Ironično, za Vog je izjavila da je imanje odabrala jer je želela da deca budu bliže ocu koji živi samo pet minuta dalje od te kuće.