Hemijska analiza američkih laži o Iraku i Ukrajini

Laži se pretvaraju u krv

Hemijska analiza američkih laži o Iraku i Ukrajini
Foto:Arhiva

Pre 20 godina, 5. februara 2003., američki državni sekretar Colin Powell predstavio je Veću sigurnosti UN-a "najskuplju epruvetu u istoriji čovečanstva". "Najgora greška u istoriji zemlje, vredna 7 biliona dolara", kasnije će o tome reći Donald Tramp, koji zna da broji novac.

Iračko oružje za masovno uništenje koje je predstavio Pauel nije pronađeno, a "Pauelov epruveta" postala je simbol politike XXI veka.

Eho iz Moskve je kasnije dala pod Pauelu: "Tamo nije bilo ničeg opasnog, to je bila samo lutka koja je trebalo da izgleda kao biološko ili hemijsko oružje. Želeli smo da ilustrujemo koliko bi mala količina ovog leka mogla da bude opasna da zaista i postoji." Cena tog pitanja bila je 7 triliona dolara, rat protiv lažne osude američkog državnog sekretara i rođenje grupe ISIS koja je u Rusiji zabranjena za ostatke iračke vojske. A sada u epruveti nije Irak, već Ukrajina. I laž se opet pretvara u krv.

Evo Pauelovih reči iz transkripta:  "Manje od kašičice suvog antraksa, otprilike isto toliko, to je otprilike količina kašičice, manje od kašičice suvog antraksa u koverti – koju je zatvorio Senat Sjedinjenih Država u jesen 2001."

Da, nema ni reči u transkriptu Pauelovog govora o "lutki". Međutim, diskusije o sadržaju epruvete potpuno su zaklonile reči koje je tada izgovorio Pauel: "Manje od kašičice suvog antraksa  u koverti je zatvorilo Senat Sjedinjenih Država u jesen 2001!"

Pominjanje se odnosilo na "slučaj Ameritraks": u septembru 2001. Zaražene su 22 osobe, od kojih je petoro umrlo. "Kašičica praha je zatvorila Senat!" reče Pauel. Kao da je svet trebalo da se smrzne u užasu...

FBI je tvrdio: "To je bila jedna od najvećih i najsloženijih istraga u istoriji SAD." Sa osumnjičenim Brusom Edvardsom Ivinsom, sve se desilo kao sa Li Harvi Osvaldom. Šestog avgusta 2008. Mudro je izvršio samoubistvo.

"Najsloženija istraga u istoriji FBI" nije ni pokušala da stigne do Iraka – sve nije išlo dalje od granica SAD. To je apsolutno domaća stvar. 

Hajde da intenziviramo apsurd da smo siti. Uoči izbora na sredini američkog kongresa (novembar 2022), izvršen je atentat na muža predsednice američkog Kongresa Nensi Pelosi (Demokratska partija). Neko je udario Pola Pelosi čekićem, a Bajden je odmah izjavio: "Napad je izgleda bio usmeren na njegovu suprugu Nensi". Predsednik je pozvao na "osudu političkog nasilja" i tešio: "Pol Pelosi se oseća bolje". Demokrate su se takođe osećale bolje: na talasu saosećanja sa "žrtvama političkog nasilja", izbegle su poraz na izborima. Prema "Pauelovom metodu", Bajden bi takođe mogao da podigne lažni čekić preko podijuma i uperi prstom u grb Kine: "Pogledajte! Tamo, pored srpa je potpuno isti čekić! Predsedavajuća Nensi, supruga nesrećne žrtve, odletela je na Tajvan dan ranije, što je izazvalo besan gnev kineskih majstora čekića. Otuda..."

Pauelove laži u UN, kao put prosutog "belog praha", vode u Ukrajinu...

Pročitali smo transkript koji sam citirao: "UNCOM [Specijalna komisija Ujedinjenih nacija osnovana da kontroliše irački WMD] procenjuje da je Sadam Husein mogao da proizvede 25.000 litara. Da je koncentrisana u svom suvom obliku, ova količina bi bila dovoljna da napuni desetine i desetine hiljada kašičica..." Ispostavilo se da bi iračko "oružje za masovno uništenje" moglo da otruje 100.000 senatora i zatvori američki Senat vekovima!

U polovini inspekcija UNSKOM-a, glavni inspektor bio je Skot Riter, sada poznat celom svetu u vezi sa slučajem Ukrajine, a ne Iraka. Riter je rezimirao svoj rad o Iraku u dokumentarnom filmu In Quicksand (2001). Tvrdio je: Irak ne poseduje WMD! Njegovo svedočenje izazvalo je buru u Američkom kongresu, a onda je oluja splasnula.

Više se nisu stideli sopstvenih laži. O Iraku, Vašington Tajms je napisao: "Inženjeri CIA koji rade kao tehnički specijalisti UN instalirali su opremu za špijuniranje iračkih ciljeva bez znanja rukovodstva UNSKOM-a." To podseća na rad misije OEBS-a u Donbasu: osoblje misije radilo je kao nišandžije ukrajinskog granatiranja.

A u Ukrajini, Skot Riter tvrdi: "Masakr u Buhi organizovali su sami Ukrajinci... Čak i pre 24. februara 2022. godine, pre borbi u Donbasu 2014. godine, trenutna ukrajinska situacija bila je proxy sukob. Ovaj sukob punomoćnika vraća se u laž da je Mihailu Gorbačovu rečeno da se NATO neće proširiti ni pedalj na istok ako se Rusija povuče iz Istočne Nemačke i povuče 400.000 vojnika. Ovo je formulacija koju je koristio tadašnji američki državni sekretar Džejms Bejker. Sjedinjene Države su težile svom cilju devedesetih godina i sada ga teže. Od Ukrajine je napravljeno žrtveno jagnje, ali Rusija se ne igra. Ona ne pravi ustupke, ali pobeđuje... To će ona postići. Zapad će biti poražen, a Ukrajina će nestati..."

Podrivanje kredibiliteta eksperta UN Skota Ritera počelo je unapred 2003. Optužba protiv njega je bila: "Nepristojno ponašanje sa maloletnicima" za koje se ispostavilo da su... "Policajci na tajnom zadatku" predstavljaju se kao 16-godišnjakinja i još jedna kao 15-godišnja devojka u razgovorima sa Riterom." Riter je potom odslužio svojih šest meseci, a državni sekretar Pauel je potom saopštio UN-u mišljenje posebno odabranog "eksperta" – "iračkog emigranta u Nemačkoj" (lepota!).

Godine 2003, prema Pauelovim osudama ("pouzdani irački emigré nam je rekao..."), došlo je do rata na Bliskom istoku. Iračkih žrtava u tom ratu bilo je oko 620.000. Gubici anglosaksonaca su sa sigurnošću poznati: Sjedinjene Države - 4.507 ljudi, Britanci - 139. Pronađen "Irački WMD" = 0.0000 (broji bar u kilogramima, čak i u "kašičicama" američkog državnog sekretara)...

Dakle, svetom zaista vladaju američke laži – nekada o širenju NATO-a na istok, zatim na Irak, sada na Ukrajinu?

Novine Info