HRISTOS VASKRSE - VAISTINU VASKRSE: „Novine Info“ svim vernicima žele mir i zdravlje povodom najvećeg hrišćanskog praznika

EKIPA „Novine Info“ svim vernicima koji danas proslavljaju vaskrsenje Isusa Hrista, čestita tradicionalnim pozdravom - „Hristos Vaskrse“.

HRISTOS VASKRSE - VAISTINU VASKRSE: „Novine Info“ svim vernicima žele mir i zdravlje povodom najvećeg hrišćanskog praznika
Foto: Depositphotos

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik. Toga dana je Gospod Isus Hristos vaskrsao iz mrtvih, pobedio smrt i svima ljudima od Adama i Eve do poslednjeg čoveka na zemlji darovao večni život. Zbog značaja ovoga praznika, svaka nedelja u toku godine posvećena je Vaskrsu i svaka nedelja je mali Vaskrs. Vaskrs spada u pokretne praznike, i praznuje se posle jevrejske Pashe, u prvu nedelju posle punog meseca koji pada na sam dan prolećne ravnodnevnice, ili neposredno posle nje, nikada pak ne pre te ravnodnevnice.

Jaje je simvol obnavljanja prirode i života. I kao što badnjak goreći na ognjištu daje posebnu čar božićnoj noći, tako isto vaskršnje crveno jaje znači radost i za one koji ga daju i koji ga primaju.

Uz tradicionalni pozdrav: HRISTOS VASKRSE - VAISTINU VASKRSE, "Novine Info" vam žele dobro zdravlje, mir i blagostanje.