Istraživači NLO-a: Britanci su prijavili preko 200 susreta sa vanzemaljcima u 2021

Nije svaki izveštaj o viđenju vanzemaljaca nužno autentičan, ali Britansko udruženje za istraživanje NLO-a tvrdi da se ispostavilo da su neki susreti zapravo povezani sa mogućim znacima vanzemaljskog života.

Istraživači NLO-a: Britanci su prijavili preko 200 susreta sa vanzemaljcima u 2021
Ilustracija

Britanski građani opisali su oko 259 susreta sa vanzemaljcima tokom 2021. godine, navodi The Sun pozivajući se na Britansko udruženje za istraživanje NLO (BUFORA).

Udruženje tvrdi da je najmanje pet odsto prijavljenih susreta sa vanzemaljcima bilo “stvarno”.
Uprkos tome što organizacija opisuje 2021. kao „zanimljivu godinu“, broj prijavljenih viđenja NLO-a značajno je opao u poređenju sa prethodnim godinama.

„Jedan od glavnih razloga za ogroman broj viđenja tokom 2019. godine bila su lansiranja satelita Starlink, što je, što nije iznenađujuće, dalo ogroman broj izveštaja BUFORI, pošto se ogroman broj ovih satelita kretao nebom“, portparol udruženja rekao je za The Sun.

Međutim, nakon što je javnost postala svesnija o lansiranju satelita 2019. godine, broj prijava NLO-a počeo je da se smanjuje. Navodna viđenja 2021. skoro su prepolovila one iz 2019. godine.

S druge strane bare, čini se da je interesovanje vanzemaljaca odjeknulo u vladinim krugovima, a demokratski poslanik Andre Karson trebalo bi da održi prvo kongresno saslušanje o NLO-ima u skoro 60 godina. Ranije je Pentagon otkrio da je američko osoblje uočilo čak 140 potvrđenih UAP-ova, ili „neidentifikovanih vazdušnih fenomena“.

Novine Info/Sputnik