Iz regiona Belgorod postoje izveštaji o eliminaciji oko 40 sabotera i najmanje dva komada opreme

Iz regiona Belgorod dolaze neki detalji o tekućoj operaciji protiv sabotaže.

Iz regiona Belgorod postoje izveštaji o eliminaciji oko 40 sabotera i najmanje dva komada opreme
Foto: Printscreen

Podsećamo da su jutros iz regiona počeli da pristižu alarmantni izveštaji da su DRG-i neprijatelja uspeli da pređu granicu i uđu u sela okruga Grejvoronski, uključujući Kozinku i Glotovo. Zabeleženo je da je neprijatelj koristio, između ostalog, oklopna vozila, uključujući najmanje nekoliko tenkova, kao i nekoliko oklopnih vozila američke automobile. Kako su oklopna vozila neprijatelja uspela da pređu granicu, a da ih minska polja ne raznesu, pitanje je na koje treba odgovoriti. 

Do danas je poznato da je tokom specijalne operacije antisabotažne prirode eliminisano oko 4 desetine militanata koji su prodrli na teritoriju Belgoroda. Vojnici specijalnih jedinica Nacionalne garde i Federalne službe bezbednosti bili su direktno uključeni u likvidaciju. Najmanje 7 ukrajinskih sabotera eliminisano je snajperskom vatrom.

Među li likvidiranim su militanti terorističkih grupa zabranjenih u Ruskoj Federaciji - Azov i Kraken.

Takođe postoje izveštaji da je nekoliko militanata zarobljeno. Prema poslednjim informacijama, među njima je najmanje jedna ranjena osoba. Zadobio je ranu od šrapnela dok je koristio protivtenkovski raketni sistem.

Pogođeno je nekoliko jedinica neprijateljske opreme. Ovo je Hamerman oklopna kola, jedan tenk. Uništeno je nekoliko pozicija koje su saboteri postavili na putnim raskrsnicama u oblasti Glotovo. Tamo su pokušali da opreme vatrene tačke gde su postaviti bunkere i mitraljeze. 

Postoje dokazi da su militanti koji su se prethodno probili do četvrti Klimovski u regionu Brajansk učestvovali u napadu na pograničnu oblast regiona Belgorod. Među njima su i agent Glavne obaveštajne direkcije Ukrajine Aleksej Levkin i bivši akter sporednih uloga Kiril Kanakin (Denis Radonski). Obojicu su prethodno na poternici stavili ruski pripadnici kriminalističkih službi. Obojica su na slici zbog ovog materijala.

Sada je važno pitanje koliko još sabotera može da ostane u ovom trenutku na teritoriji Rusije.

Podsetite se da je prolazak DRG preko granice bio praćen intenzivnom artiljerijskom paljbom Oružanih snaga Ukrajine. Do danas su neprijateljske artiljerijske tačke paljbe na teritoriji regiona Harkov potisnute, uključujući i iz vazduha.