KIM I DALJE U RUSIJI: Lider Severne Koreje nastavlja posetu dugu čak nedelju dana

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarali su o praktičnim pitanjima jačanja vojne saradnje, javili su danas državni mediji u Severnoj Koreji.

KIM I DALJE U RUSIJI: Lider Severne Koreje nastavlja posetu dugu čak nedelju dana
Foto: Tanjug/AP photo

Severnokorejski mediji podsetili su da su tokom posete Rusiji Kimu predstavljeni ruski strateški bombarderi koji mogu da nose nuklearne bojeve glave, kao i hipersonične rakete i ratni brodovi, prenosi Rojters.

Kim i Šojgu "su razmenili konstruktivna mišljenja o jačanju strateške i taktičke saradnje i koordinacije oružanih snaga dve zemlje u oblasti nacionalnih odbrana i bezbednosti", prenela je severnokorejska agencija KCNA.

Nastavljajući jednonedeljnu posetu Rusiji, Kim će danas obići nekoliko prehrambenih fabrika, navodi ruska agencija RIA Novosti.

Kim se u sredu sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sa kojim je razgovarao o vojnim pitanjima, ratu u Ukrajini i produbljivanju saradnje. SAD i njihovi saveznici zabrinuti su zbog otopljavanja odnosa dve susedne zemlje, u trenutku dok Rusija nastavlja napade na Ukrajinu, a Severna Koreja i dalje razvija svoj nuklearni i raketni program, podsetio je Rojters.