KLAN „PAKOVAO“ MEDOJEVIĆU: Transkript razgovora sa Skaj aplikacije otkrio nameru „kavčana“

DOK su u oktobru 2020. godine, nakon održanih parlamentarnih izbora u avgustu i pada sa vlasti Demokratske partije socijalista, razmatrali način kako da ta partija obezbedi ostanak na vlasti, s obzirom na to da Vlada još nije bila izabrana, a da je razlika između stare i nove koalicije bila samo u jednom poslaniku, pripadnici "kavačkog klana" ocenili su da bi najbolje bilo da nestane lider Pokreta za promene Nebojša Medojević.

KLAN „PAKOVAO“ MEDOJEVIĆU: Transkript razgovora sa Skaj aplikacije otkrio nameru „kavčana“
Libertas pres

To proizilazi iz transkripta njihovih razgovora preko kriptovane Skaj aplikacije, koje je Evropol dostavio crnogorskim istražiteljima. Medojevićevo ime napisao je tadašnji pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Petar Lazović i to nakon što je šef "kavčana" Radoje Zvicer, tokom priče o kupovini poslanika postavio pitanje:

"Šta se dešava kad nestane poslanik?", pita Zvicer i na kraju poruke stavlja emotikon sa smeškom.

"To bi najbolji bio onaj Medojević", odgovorio mu je 22. oktobra 2020. godine Lazović, a onda objašnjava da će i tu opciju razmotriti.

Odšteta premijeru 3.000 evra

OSNOVNI sud u Podgorici doneo je prvostepenu presudu po kojoj lider PzP treba premijeru Milojku Spajiću da isplati 3.000 evra zbog povrede ugleda i časti, kao i da presudu objavi u medijima o svom trošku. Advokat premijera Spajića Danilo Radulović izjavio je da tuženi nije pružio bilo kakav dokaz kojim bi potvrdio svoje navode koje je godinama iznosio na račun premijera.

Lider PzP Nebojša Medojević je reagovao na društvenoj mreži X (Iks) navodeći da su ga Đukanovići i mafija više cenili od njegovog naroda za koji je bio spreman da položi život.

- Znali su odlično koliko ja znam, koji su moji planovi, veze sa Zapadom i da ću realizovati sve što sam obećao. Zato je Đukanović uradio sve da spreči da DF uđe u Vladu i da ja ne preuzmem koordinaciju službi bezbednosti i reforme. I uspeo je u tome. Pronašao je novu generaciju lažova, lopova, prevaranata i neznalica... - napisao je Medojević.

On tvrdi da su na svim ključnim mestima u sistemu državne vlasti ostali DPS kadrovi koji su garancija da će se zadržati status kvo i da će sve ostati isto.

V.K.