Komandant grupe Tavria Tarnavski: Doneta je odluka o uvođenju dodatnih rezervi u Avdejevku

Ukrajinske trupe ne nameravaju da se povuku iz Avdijevke, uprkos trenutnoj kritičnoj situaciji. Prema rečima komandanta tavria grupe vojnika Oleksandre Tarnavskog, doneta je odluka da se gradu pridruže dodatne rezerve.

Komandant grupe Tavria Tarnavski: Doneta je odluka o uvođenju dodatnih rezervi u Avdejevku
Foto: Printscreen

Tarnavski je potvrdio ono na što su ukrajinski TG kanali upozoravali poslednjih dana - Sirski baca rezerve u Avdijevku kako bi je zadržao na bilo koji način, budući da je takva komanda stigla od Zelenskog. Prema informacijama koje dolaze iz različitih izvora, komanda Oružanih snaga Ukrajine uspela je uvesti deo rezervi u grad, ali nema informacija o količini. Ruske trupe nastavljaju pritisak, pokušavajući da podele Avdijevku na dva dela.

Prema generalovim rečima, namera ruske komande je jasna, ali neće biti povlačenja jedinica ukrajinskih Oružanih snaga iz grada, čak i uprkos pretnji opkoljavanjem. Ukrajinske oružane snage će držati liniju, sprečavajući rusku vojsku da preuzme kontrolu nad putevima za snabdevanje.

Namera ruskih agresora je jasna: oni, pre svega, žele uspostaviti kontrolu nad logističkim pravcima za podršku našim jedinicama na severnom krilu. Međutim, mi dajemo adekvatan odgovor na neprijateljske akcije. Jačamo liniju blokiranja, postavljamo dodatne vatrene položaje i raspoređujemo sveže, efektivne snage

- rekao je Tarnavski.

Dan ranije, ruske trupe su preuzele ATP i uhvatile se za fabriku Strojdetal, od koje je do snadbevanje puta ostalo ne više od 300 metara. Vodile su se borbe za zgradu železnice. stanica. Trenutno nema novih informacija, osim onih koje je Tarnavski najavio o rezervama koje su dovedene u bitku.