LETOVANJE U HRVATSKOJ SE PRETVORILO U HOROR: Mladića udarali ciglom po glavi, pa ga onesvešćenog bacili u more

MLADI Škot Luis Tomson bio je u Splitu sa četvoricom svojih prijatelja kada ih je u petak u ranim jutarnjim satima na plaži napala grupa od dvadesetak muškaraca.

LETOVANJE U HRVATSKOJ SE PRETVORILO U HOROR: Mladića udarali ciglom po glavi, pa ga onesvešćenog bacili u more
Foto: Shutterstock

Odvojio se od svojih prijatelja dok su pokušavali da pobegnu, ali su ga ipak uhvatili. Tukli su ga, šutirali, gazili i udarali ciglom po glavi, a onda su ga onesvešćenog bacili u more. Luis je hitno prevezen u bolnicu, a lekari su konstatovali da je imao rascep od jednog centimetra u plućima, dva polomljena rebra i teške povrede lica, piše škotski portal Dejli rekord.

Trenutno se oporavlja u bolnici i očekuje se da će moći da se vrati kući za oko dve do tri nedelje. NJegovi roditelji odleteli su u Hrvatsku da budu sa njim, a četiri prijatelja su se bezbedno vratila kući.

Britanski konzulat je uspeo da dobije osiguranje za pokrivanje Luisovih hitnih medicinskih troškova, a pre četiri dana je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava kako bi se pomoglo porodici da plati putne troškove i troškove smeštaja.

- Kada su stigli, svi su se divili kako je zemlja lepa i kako je prevazišla njihova očekivanja. Međutim, to je bilo kratkog veka - stoji na stranici GoFundMe gde je opisan ceo incident, o čemu su pisali brojni britanski mediji.

Novine Info/Mondo