Madona želi sastanak sa Papom: Proterivali su me iz crkve tri puta, nije fer

Da li bi bilo moguće da se jednog dana nađemo i razgovaramo o nekim važnim stvarima?- pitala je Madona u tvitu

Madona želi sastanak sa Papom: Proterivali su me iz crkve tri puta, nije fer
/ -Madona traži sastanak sa poglavarom katoličke crkve

Poslednjih dana Madona je ponovo postala jedna od umetnica o kojima se najviše priča u medijima, najpre zbog nedavnog raskida sa 35 godina mlađim dečkom, a i zbog toga što će za nekoliko meseci objaviti novi album.

Ipak najveće iznenađenje je njen zahtev papi Franji za razgovor.

Preko svojih naloga na društvenim mrežama, Madona je poslala je poruku papi tražeći audijenciju.

- Zdravo. Ja sam dobar katolik, kunem se. Mislim, ne psujem! Prošlo je nekoliko decenija od moje poslednje ispovesti. Ekskomunicirana sam tri puta, nije fer. Da li bi bilo moguće da se jednog dana nađemo i razgovaramo o nekim važnim stvarima?- pitala je Madona u tvitu.

Koliko je ozbiljno njeno pitanje i poziv papi Franji nije jasno, ali je Madona tokom svoje karijere izazvala kontroverze i sukobe sa katoličkom crkvom zbog izražavanja svojih shvatanja o seksu, istopolnoj ljubavi i hrišćanskim simbolima.

Kada je 1990. godine Madona došla u Italiju da bi promovisala svoj album "Like a Prayer", tadašnji papa Jovan Pavle Drugi zamolio je vernike da ne idu na koncert, jer je smatrao da je to „satanski nastup, najveći u istoriji čovečanstva".

Tada je Madona izazvala veliki bes katoličke crkve, kao i posle svog nastupa u Rimu 2006. godine. Na tom nastupu ona je razapeta na bini što je bio deo scenarija.

Papa Franjo još nije odgovorio Madoni.