Milačić: Hitno povući nezvaničnu objavu rata Rusiji

Poslednji događaji proterivanja diplomatskog osoblja imaju elemente objave rata toj zemlji, naveo je Milačić

Milačić: Hitno povući nezvaničnu objavu rata Rusiji

Predsednik "Prave Crne Gore" Marko Milačić saopštio je da ta partija "poziva  43. Vladu da pod hitno obustavi ratnu politiku prema Rusiji u koju je uvlače nesavesni ministri Raško Konjević i Ranko Krivokapić". 

- Poslednji događaji proterivanja diplomatskog osoblja imaju elemente objave rata toj zemlji.  Umesto borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ministri 43. Vlade, Raško Konjević i Ranko Krivokapić pokušavaju da od Crne Gore stvore ratnu stranu u ukrajinskom sukobu, kako bi u prećutnim "ratnim" okolnostima u Crnoj Gori dobili aboliciju od organizovanja kriminalnih mreža koje su 30 godina gradili u saradnji sa Milom Đukanovićem i kako bi uz pomoć represivnog aparata pomogli svojim nesagledivo oštećenim političkim pozicijama. Ovi ministri, zajedno sa Milom Đukanovićem, očigledno učestvuju u uvlačenju Crne Gore u predvorje oružanog sukoba sa Rusijom, u kome će se izvoditi "Kristalne noći" i druge političke akcije na račun građana države koju je Rusija istorijski, kulturno, duhovno, moralno i srodnički izgradila- naveo je Milačić.

Pored ostalog, poručuje: "To je politika kojom je Đukanović nedemokratski vladao 30 godina, a koju sada izvodi preko najokorelijih kriminalnih struktura infiltriranih u privatni, lokalni, kao i državni sektor i preko ministara Konjevića, Krivokapića i njima sličnih".  

- Građani Crne Gore imaju pravo da suvereno odluče o bilo kojoj meri koja ima elemente objave rata bilo kojoj državi, a funkcioneri koji državu uvlače u rat protivno volji građana, nisu ništa drugo nego najobičniji politički izdajnici.  Prava Crna Gora se javno izvinjava celokupnom diplomatskom osoblju Ruske Federacije u Crnoj Gori, kao i zvaničnoj Ruskoj Federaciji na čelu sa svojim državnim rukovodstvom i ponovo poziva članove 43. Vlade da pod hitno preduzmu mere, kako bi Vlada u tehničkom mandatu prestala da bude oruđe dekriminalizacije okorelog DPS-a i njegovog predsednika Mila Đukanovića, i to na račun diplomatskog osoblja Ruske Federacija, akreditovanog u Crnoj Gori, kao i samih građana Crne Gore, koji jako dobro znaju i razumiju istorijsku, kulturnu, srodničku, ekonomsku i državotvornu vezu Crne Gore sa Rusijom, po pravilu mnogo bolje, utemeljenije i preciznije od većine veštačkih lidera, ali i od moćnih kriminalnih grupa i grupica, koje nemaju skrupula u pokušaju da dobiju aboliciju i zaštitu u trenutku kada za njihove tridesetogodišnje aktivnosti postoje čvrsti dokazi i kada je njihov način delovana potpuno razotkriven- naveo je Milačič.