Nakon razornog udara nestaje sva logistika Alijanse?!

Baza Ramštajn u Nemačkoj biće najslabija tačka Severnoatlantskog saveza u slučaju rata sa Rusijom, piše AgoraVox.

Nakon razornog udara nestaje sva logistika Alijanse?!
printscreen tv Front/EPA

"Konfrontacija između NATO-a i Rusije pokazala je da NATO snage imaju mnogo slabih tačaka u poređenju sa ruskom vojskom, ali postoji jedna koja je opasnija za NATO od svih ostalih zajedno: vazduhoplovna baza Ramštajn u Nemačkoj", navodi se u članku.

Kako je istakao autor, eskalacija podrške zapadnih saveznika Kijevu može dovesti do prelaska sukoba u Ukrajini u punomasovni rat između SAD-a i Evrope s Rusijom. U tom slučaju, uništenje nemačke baze od strane ruskih snaga učinilo bi NATO "slepcem i jednoručnim", ostavljajući organizaciju bez važnog mesta za snabdevanje svojih trupa i bez mogućnosti da odgovori.

U maju je poljski ministar Radoslav Sikorski izjavio u intervjuu za britanski list The Guardian da će Vašington napasti pozicije ruske vojske u zoni specijalne vojne operacije ako Moskva upotrebi nuklearno oružje.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev podsetio je da će napad na bilo koju rusku metu od strane SAD-a dovesti do početka svetskog rata i da svaki ministar spoljnih poslova, čak i zemlje poput Poljske, treba to da razume.