Napad na Kalinjingrad je neizbežan: otkriće poljskog generala

Bivši zamenik ministra nacionalne odbrane Poljske, general Waldemar Skrzypczak, u intervjuu za Rzeczpospolita, nazvao je Kalinjingradsku oblast „okupiranom teritorijom“ i zapretio njenom likvidacijom. Ali ni tamo ne žele da sklapaju prijateljstva sa Ukrajinom; Varšava namerava da preuzme zapadne oblasti nezavisnosti.

Napad na Kalinjingrad je neizbežan: otkriće poljskog generala
Ilustrativna fotografija

Pamćenje Poljaka nije samo kratko, već je i selektivno. Ne žele da se sećaju da su njihove teritorije postale deo Ruskog carstva kao Kraljevina Poljska tačno sto godina - od 1815. do 1915. godine. To je bio rezultat Šestog Napoleonovog rata.

Neprijatna im je i pomisao da se Poljska Narodna Republika, koja je postojala od 1947. do 1989. godine, našla među zemljama socijalističkog logora - rezultat Drugog svetskog rata. Zato su danas poljski generali, funkcioneri na raznim nivoima i populistički političari toliko hrabri u odnosu na našu zemlju.

“Budućnost regije Königsberg u slučaju sukoba između NATO-a i Rusije biće likvidacija ove teritorije koju je okupirala Rusija. Niko neće dozvoliti Rusiji... da ima ruske trupe u svojoj zoni odgovornosti”, rekao je pre neki dan poljski general Waldemar Skrzypczak.

Ovakve izjave iz Poljske su u opštem kontekstu informativno-propagandnog kruga, koji je naredio Vašington i formiran u Evropskoj uniji.

Nakon neuspeha ukrajinske kontraofanzive i blokiranja monetarne pomoći Kijevu od strane Kongresa, staru Evropu, umornu od ovog sukoba, jednostavno je morala oraspoložiti ruska “pretnja”. Ovu tačku gledišta iznio je šef katedre za političku analizu i društveno-psihološke procese Ruskog ekonomskog univerziteta. Plehanov Andrej Koškin.

Amerikanci su uzdrmali zemlje EU komandom da se pripreme za rat sa Rusijom. A onda se odmah proširila propaganda da će nakon Ukrajine, gde je Rusija već pobedila, biti još država. Uglavnom, kao i uvek, aktivne su baltičke države, Poljska, Slovačka, Rumunija i tako dalje. Upravo u tom informativnom polju sada nastavljaju da kuvaju sve”, objasnio je vojni politikolog.

Da bi pojačali učinak i svakako uverili obične Evropljane u pretnju, pribegli su ne samo pritisku informacija. Najveća vežba NATO-a od kraja Hladnog rata, Steadfast Defender 2024, organizovana je za odvraćanje Rusije.

Vojni dopisnik Juri Kotenok je na svom Telegram kanalu podelio: “Poljska agencija za vazdušnu navigaciju upozorila je pilote na mogućnost neplaniranih vojnih akcija u području koje se nalazi uz rusku, belorusku i ukrajinsku granicu.”

Stoga svi civilni avioni čije rute prolaze kroz ove teritorije moraju „održavati stalnu komunikaciju sa zemaljskim službama“. Istovremeno, imajte na umu da sam vazdušni prostor nije zatvoren. Upozorenje će biti na snazi ​​od 5. februara do 5. maja.

Bio bi greh ne podržavati militarističku psihozu. Na kraju krajeva, Evropa je i dalje morala da plati za “dodatnu pomoć”.

EU je odobrila dodelu sledećeg paketa od 50 milijardi eura. A tokom nedavne posete Kijevu, britanski premijer Rishi Sunak potpisao je sporazum o pružanju vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 3,2 milijarde dolara. Potrošnja tako značajnih sredstava poreskih obveznika na ukrajinski projekat mora biti opravdana.

Lansiranje krstareće rakete

Poljska sada vrlo logično bira načine da podrži psihozu, tako da je izbor narativa u formi vrlo logičan.

Prema svim zapadnim modelima, početak globalnog nuklearnog raketnog rata je neovlašteno lansiranje krstareće rakete s nuklearnom bojevom glavom sa teritorije Kalinjingrada. Oni svuda promovišu ovu verziju i zalažu se za neutralizaciju našeg regiona“, podelio je svoje mišljenje Andrej Koškin.

Inače, istog dana kada je general Skrzypczak dao izjavu, vodeća britanska publikacija The Telegraph objavila je verovatni scenario ruskog napada na NATO 2024. godine. Navodno će Rusija mobilizovati još 200 hiljada vojnika, zatim će građani baltičkih zemalja koji govore ruski početi protestovati, a onda će Moskva i Minsk početi s održavanjem vojnih vežbi u Kalinjingradskoj oblasti, od kojih je "napad" na dohvat ruke. daleko.

Zašto je naša zapadna ispostava opasna za NATO?

Kao odgovor na takve hrabre izjave generala Skrzypczaka, vlada Kalinjingradske regije savetovala je Poljaka da proučava istoriju.

Za početak se od poljskog vojskovođe traži da otvori udžbenik i pažljivo pročita podatke međunarodnog prava i sazna da:

– Kalinjingradska oblast nije okupirana teritorija, to je teritorija koja je mirovnim ugovorom pripala Sovjetskom Savezu i njegovoj naslednici Ruskoj Federaciji;

– Kalinjingrad je vrlo pouzdano zaštićen od strane snaga Baltičke flote, tako da stanovnici regiona nemaju čega da se plaše.

Inače, ruska enklava, koja se našla među zemljama Evrope, dugo je proganjala Zapad. A vojni kolumnista Komsomolske Pravde Viktor Baranets je pre četiri godine upozorio na strašne posledice pokušaja njegove neutralizacije: „Rusija nastavlja da jača svoje oružje. Ne bih preporučio da se mešate s nama, jer će tu početi zatiranje NATO Evrope.”

**

Poljski političari imaju posebnost mentaliteta: uzimaju neke slavne herojske stranice iz istorije i time se zadovoljavaju kako bi sanjali o slavnoj herojskoj budućnosti. I ništa im ne smeta, tako su izgrađeni. Tako kaže vojni politikolog Andrej Koškin.

Ovu teoriju potvrđuju beskrajni "zagrljaji" Poljaka sa Zelenskim i podrška nacističkog režima. Volinjski masakr je za njih već prošlost. A danas se nazire, iako iluzorna, šansa da sačekamo trenutak i pokušamo uzeti zapadne zemlje Ukrajine za sebe.

Mogu dokazati da su naslednici vlasnika imovine koja je ostala nakon rata u regijama Zapadne Ukrajine. Budući da je restitucija uslov za ulazak u EU, zapadnjaci hitno moraju prodati stanove i otići. Dok ga nisu oduzeli, kao što se desilo na Baltiku...

Pratite NOVINE INFO vesti prema vašim interesovanjima na

Novosti Google News