NOVE POPLAVE U HRVATSKOJ: Četiri glavne saobraćajnice poplavljene prema Ozlju; Vodeni talas stiže do Petrinje i Siska (VIDEO)

U VIŠE delova Hrvatske došlo je do izlivanja reka usled obilnih kiša, a iz "Hrvatskih voda" danas je saopšteno da je najgora situacija bila na ozaljskom području gde se reka Kupa izlila na saobraćajnice.

NOVE POPLAVE U HRVATSKOJ: Četiri glavne saobraćajnice poplavljene prema Ozlju; Vodeni talas stiže do Petrinje i Siska (VIDEO)
Foto: Printskrin

Prema novim podacima, ugroženo je dvadesetak kuća.

Na području Karlovca takođe je došlo do izlivanja vode, a u Hrvatskim vodama kažu da kuće ne bi trebalo da budu ugrožene, prenosi hrvatski KAportal.

Zoran Ðuroković, šef Hrvatskih voda, izjavio je da je reka Kupa dostigla rekordne nivoe vodostaja iz 1966. On je kazao da će vodostaj još rasti.

-Pratimo stanje i spremni smo, razloga za paniku nema. Večeras bi vodeni talas trebalo da stigne do Petrinje i Siska- rekao je Ðuroković.

Kako prenosi Index.hr, u Ozlju je voda ušla u podrume kuća. Još se ne zna tačan broj oštećenih objekata, kao ni razmere materijalne štete.

Četiri glavne saobraćajnice su poplavljene te je zbog toga otežan pristup Ozlju, a u 16 kuća je ušla voda.

 -Na terenu je 30 vatrogasaca, pomažu nam i volonteri. Sada će nam stići i čamac jer do nekih mesta možemo doći jedino njime- rekao je za HRT komandant vatrogasne službe Jaškovo Marko Udiković.

Novine Info/Tanjug