NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI: Europol dostavio imena policajaca u Crnoj Gori koji na računima u bankama imaju preko 50 miliona

...

NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI: Europol dostavio imena policajaca u Crnoj Gori koji na računima u bankama imaju preko 50 miliona
Foto: M. Sekulović

MINISTAR zadužen za borbu protiv korupcije Zoran Miljanić potvrdio je danas da su inostrani partneri dostavili podatke o jednom broju policajaca koji na računima imaju preko 50 miliona evra, ali je objasnio da je reč o poverljivim podacima koji ne smeju biti plasirani u javnost.

"Podaci su označeni kao tajni, sa njima se ne sme baratati u javnosti, zbog nepoverenja prema određenim osobama u bezbednosnom sektoru. U jednom momentu došli smo u situaciju da ne dobijamo ovakve informacije partnera zbog curenja podataka", kazao je Miljanić u emisiji "Orugli sto" na Parlamentarnom kanalu.

Naglasio je da je ključ svih istraga u poslednjem periodu baziran na podacima dobijenim od Europola i ostalih partnera.

"Da je bilo sreće te podatke bi imala naša policija. Ali kad nije u stanju da obezbedi valjane podatke kojima će hraniti tužilaštvo da sprovodi istrage, onda moramo kompletne procese bazirati na informacijama Europola i partnerskih službi", saopštio je Miljanić.

Ocenio je da je crnogorska kriminalistička policija morala sve ove godine dati mnogo više.

Sudeći prema podacima istražnih organa iz naše države i inostranstva, jedan od policajaca koji na računu ima ovu sumu je odbegli Ljubo Milović, preneo je portal RTCG.

Novine Info/Mediji