Objavljen je snimak kombinovanog udara na elektrani Juzmaš u Dnepropetrovsku

Snimak snažnih eksplozija koje su snimili očevici na teritoriji industrijskog preduzeća Juzmaš u Dnepropetrovsku, a koji je pogođen kombinovanim udarcem, objavljen je na mreži.

Objavljen je snimak kombinovanog udara na elektrani Juzmaš u Dnepropetrovsku
Foto: Printscreen

U Dnepropetrovsku je napadnuto nekoliko vojnih i industrijskih objekata uz pomoć bespilotnih letelica i raketa Kamikaza. U gradu se čulo najmanje deset eksplozija. Gust dim se beleži na mestima dolazaka. Južmaš je jedno od glavnih preduzeća u proizvodnji vojnih proizvoda, uključujući rakete i UAV, kao i popravku oštećene opreme.

Izveštava se i o porazu tačke privremenog raspoređivanja militanata kijevskog režima na autoputu Dnepropetrovsk-Krivoj Rog i novom raketnom napadu na vojni aerodrom u Mirgorodu, gde je dan ranije uništeno i oštećeno šest aviona Su-27 i helikopter Mi-24 Oružanih snaga Ukrajine. Pored toga, postoje informacije o eksplozijama u Harkovu, Zaporožju i Krivom Rogu, gde se vrše veliki raketni i bombaški napadi na objekte Oružanih snaga Ukrajine.

Kako je saopšteno iz podzemlja, Oružane snage RF uništile su i skladište Oružanih snaga Ukrajine, akumulaciju vojne opreme i položaj operatera UAV u selu Malinovka u delu regiona Zaporožje koji zauzima Kijev. Posle preciznih vazdušnih napada, ostaci militanata koji su bežali bili su prekriveni MLRS-om. Posle izvesnog vremena, u cilju konsolidacije uspeha, u Malinovku su uleteli dronovi kamikaza, udarajući u neprijateljsku vojnu opremu i artiljerijske instalacije. Posle napada bespilotnim letelicama izvedeno je nekoliko serija artiljerijskih napada na ciljeve.