OBJAVLJEN SNIMAK UBISTVA NUSRETA DESTANOVIĆA: Osumnjičeni nakon zločina pije vodu (VIDEO)

U VELIKOJ policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su troje osoba u vezi sa brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina.

OBJAVLJEN SNIMAK UBISTVA NUSRETA DESTANOVIĆA: Osumnjičeni nakon zločina pije vodu (VIDEO)
Foto: Sandžak Danas

Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i Elvis H. (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog đela. Treća osoba, Rijalda H. (27) iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog đela. Dok je Sead Z. u bekstvu i nedostupan policijskim organima.

U javnost su dospela dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića. Na snimcima se vidi kako golf 4 ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila izlazi Sead Z., koji trči prema suvozačevom mEestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne.

U automobilu marke Golf IV, koji je u vlasništvu Nusreta Destanovića, još uvek postoje tragovi krvi. Ti tragovi krvi kao i video snimak predstavljaju neoboriv dokaz protiv Seada Z. da je ubio Nusreta Destanovića.

U javnost su dospele i fotografije Golfa i njegove unutrašnjosti. Podsećamo, da je Sead Z. automobil odvezao u Novi Pazar kod svog rođaka, Elvisa H., koji je također pritvoren zbog skrivanja Seada Z. i pomaganja nakon izvršenja krivičnog dela.

Prema nezvaničnim informacijama, Sead Z. i E. Dž. (18) iz Sjenice su najprije fizički napali Nusreta Destanovića prije nego što su ga prisilno smjestili u Passat B6, koji je u vlasništvu Seada Z. Na drugom snimku, zabilježenom nakon ubistva, vidi se kako Sead Z. pije vodu sa pištolja u autopraonici.

Podsetimo, neposredno pre zločina Sead Z. poslao je preteće poruke, a nakon izvršenog zločina pozvao brata ubijenog Nusreta i tvrdio kako nije kriv. 

(Sandžak Danas)