ODBIJEN ZAHTEV: Otac otete i brutalno ubijene Vanje Đorčevske ostaje u privoru

Aleksandar Đorčevski, otac male Vanje Đorčevske (14), koja je brutalno ubijena krajem novembra u okolini Skoplja, ostaje u pritvoru.

ODBIJEN ZAHTEV: Otac otete i brutalno ubijene Vanje Đorčevske ostaje u privoru
Foto: Privatna arhiva/TV Nova

Sud je odbio zahtev njegovog advokata da bude pušten u kućni pritvor.

Podsetimo, otac ubijene Vanje se tereti da je pomogao u otmici ćerke, koja je nedugo potom svirepo ubijena i zakopana na njivi u selu nadomak Skoplja.

- Sudija za prethodni postupak, na predlog odbrane A.G. osumnjičenog za krivično delo otmice iz čl. 141 stav 2 u stavu 1 KZ, a u vezi sa ubistvom maloletne V.G. i P.Ž., iz Velesa, da meru pritvora zamene kućnim pritvorom, po pribavljenom mišljenju nadležnog javnog tužioca doneli su rešenje kojim se odbija predlog odbrane. Protiv ove odluke stranke imaju pravo žalbe Krivičnom veću", navodi se u saopštenju Osnovnog krivičnog suda Skoplje.

Podsetimo, početkom januara produžen je pritvor za petoro osumnjičenih koji se terete za otmicu i ubistvo male Vanje i ubistvo Panča Žežovskog (74) iz Velesa.

Troje se terti za ubistvo i otmice, otac male Vanje se tereti da je pomagao u otmici, a jedna osoba se tereti da je glavnoosumnjičenom Ljupču Palevskom pomogao prilikom bekstva.

(Telegraf)