OVO JE PRVA ŠKOLA U KRUŠEVCU KOJA JE ZABRANILA MOBILNE TELEFONE: Đaci se više druže i razgovaraju na odmorima, na času se bolje radi

OSNOVNA škola „Jovan Popović“ prva je u Kruševcu zabrnaila korišćenje mobilnih telefona, potvrđeno je u Školskoj upravi u ovom gradu.

OVO JE PRVA ŠKOLA U KRUŠEVCU KOJA JE ZABRANILA MOBILNE TELEFONE: Đaci se više druže i razgovaraju na odmorima, na času se bolje radi
Foto: S.Babović

Nadležni se nadaju da će i druge kruševačke škole slediti ovaj primer.

Ministarstvo prosvete je pre nekoliko meseci internim dopisom školama dozvolilo mogućnost da urede nošenje, korišćenje i upotrebu mobilnih telefona u školi i u krugu obrazovne ustanove.

Prethodno se očekuje da istu incijativu podrže svi donosioci odluka u školi, od Školskog odbora, preko Saveta roditelja do Nastavničkog veća. Od ponedeljka su se i dve škole u Šapcu odlučile na ovaj korak, dok je procedura donošenja odluke o nekorišćenju mobilnih telefona u toku u još jednoj šabačkoj školi.

Forum srednjih stručnih škola je ranije ove godine pozvao da se što pre realizuje akcija „Stop mobilnim telefonima“. Kontrolisano korišćenje mobilnih telefona donelo je prednosti u školama, gde je to već regulisano. Nastavnici primećuju da osim što nema ometanja nastave, njihovi učenici više vremena provode na školskim odmorima u kvalitetnijem druženju.