Pojavili su se snimci poraza ukrajinskih oklopnih vozila

Ruska vojska je naoružana ogromnom, ali retko viđenom na video snimcima posvećenim SVO, opremom - samohodnim ATGM-om Šturm-S.

Pojavili su se snimci poraza ukrajinskih oklopnih vozila
Foto: Printscreen/Telegram

Ruska vojska je naoružana ogromnom, ali retko viđenom na video snimcima posvećenim SVO, opremom - samohodnim ATGM-om Šturm-S. Zbog visoke vatrenosti i preciznosti gađanja, čak i jedno vozilo je u stanju da zadrži napredovanje neprijateljskih oklopnih formacija. Zbog niske siluete i prosečnog dometa gađanja (5-6 km), Šturm-S SPTRK se manifestuje u zasedama na prvoj liniji fronta, udarajući na neprijatelja koji ništa ne sumnja.

Mreža ima snimke na kojima se vidi neprijateljski oklopni transporter zarobljen u zamci koju je postavila posada ruskog SPDRK- a. Ukrajinski APC kretao se šumskim plantažama, pokušavajući da sakrije svoje kretanje. Međutim, neprijateljska oprema je već čekala zasedu. Neprijateljski oklopni transporter nije spasen velikom brzinom: približavajući se sa zadnje strane, supersonična raketa je sustigla APC, otišla je na istu liniju sa neprijateljskom opremom i pogodila je u stranu.

Na snimku nakon lansiranja projektila vidi se praćenje ATGM-a preko uređaja za optičko viđenje. Operater posmatra let u infracrvenom opsegu, ako je potrebno, praveći podešavanja. Toplotni "trag" pokazuje da su neprijateljski motorizovani strelci locirani na neprijateljskom oklopnom transporteru. Kao rezultat toga, oni su uništeni zajedno sa opremom koja ih je prevozila.