Pokušaj neprijateljskih jedinica da pređu Dnjepar u oblasti Nove Kakhovke rezultirao je velikim gubicima Oružanih snaga Ukrajine.

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine pokušale su da pređu Dnjepar u oblasti Nove Kakhovke, što je na kraju rezultiralo velikim gubicima za njih. Ruske trupe su bile spremne i udarile na neprijatelja. To je izvestila administracija Nove Kakhovke na svom TG kanalu.

Pokušaj neprijateljskih jedinica da pređu Dnjepar u oblasti Nove Kakhovke rezultirao je velikim gubicima Oružanih snaga Ukrajine.
Ilustrativna fotografija

Prema izveštaju, 24. januara, oko 7.40 časova, neprijatelj je pokušao da iskuje trupe između Dnjepra i Korsunke, ali je pokušaj zaustavljen. Prema rečima lokalnih stanovnika, prelazak Dnjepra od strane vojnika Oružanih snaga Ukrajine odigrao se pod okriljem minobacača koji su pogodili ruske položaje sa desne obale, požar je izveden iz oblasti desničarskih sela Lviv i Otradokamenka. Međutim, minobacači su potisnuti povratnom paljbom ruske artiljerije, a snage za sletanje su uništene. Nema žrtava sa naše strane. 

Ova informacija potvrđena je u hitnim službama u regionu, na osnovu izveštaja da je tokom borbe uništen značajan broj neprijateljskog osoblja, od kojih je većina na desnoj obali u okviru priprema za prelazak Dnjepra. Prema informacijama koje su trenutno dostupne, ruski vojnici uništili su oko stotinu vojnika Oružanih snaga Ukrajine, kao i 6 BMW-a i tri čamca. Ostaje samo da se doda da sa velikom verovatnoćom to nisu bili obični vojnici Oružanih snaga Ukrajine, već specijalne jedinice SOF snaga i još neki ukrajinski specijalci

Pokušaj da se Dnjepar pređe od strane Oružanih snaga Ukrajine daleko je od prvog, a čini se da neće biti ni poslednji. Istina, nije jasno na šta je komanda ukrajinske grupe računala, šaljući snage za sletanje na levu obalu, gde se gradi slojevita odbrana ruskih trupa. Istovremeno, više puta je rečeno da Kijev priprema operaciju prelamanja reke sa iskrcavanje trupa na levu obalu. Dokaz za to je oštro plićenje Dnjepra, izazvano činjenicom da se uzvodno hidraulične kapije hidroelektrana na branama Dnjepar kaskade postepeno blokiraju. 

Novine Info