POPLAVE U HRVATSKOJ: Drava se izlila na šetalište na levoj obali u Osijeku

ZAMENIK gradonačelnika Osijeka i načelnik osječkog Štaba Civilne zaštite Dragan Vulin Izjavio je danas da se reka Drava, prema očekivanjima, izlila na šetalište na levoj obali ali da su postavljene zaštitne ograde i da je Osijek "dobro branjen".

POPLAVE U HRVATSKOJ: Drava se izlila na šetalište na levoj obali u Osijeku
Foto: Printskrin/Jutjub/@epodravina-hr

-Drava se izlila na šetalište na levoj obali u Osijeku, ali to smo očekivali, rekao je Vulin i dodao da je to planirano, pošto je predviđeno da se na tom delu šetališta sakuplja višak vode, koji neće dovoljno narasti da ugrozi ostatak grada, prenosi Hina.

On je istakao da je Osijek "dobro utvrđen" pre svega zahvaljujući Hrvatskim vodama, koje su nakon poslednje poplave 2014. godine izvele niz radova na utvrdi na obe strane obale u Osijeku, kod Donjeg Grada i naselja Podravlje, pa više nema ugroženih područja na teritoriji grada Osijeka.

On je dodao da su kod šetališta postavljene i zaštitne ograde i pozvao građane da se ponašaju odgovorno, pošto je Drava sada opasna.

-Molim sve sugrađane i sugrađnake, i sve posetioce Osijeka, da na tom mestu budu posebno oprezni. Ne događa se toliko često da se Drava izlije, pa ljudi žele da to vide, ali je teško proceniti gde se nalazi ivica šetalitša, a Drava je veoma brza i mutna, rekao je Vulin.

Hina dodaje da životinje u osječkom Zoološkom vrtu takođe nisu ugrožene.

(Tanjug)