Portparol NATO- a Ginter Fehlinger pozvao je alijansu da počne bombardovanje Beograda u vezi sa onim što se dešava na Kosovu

Predsednik Komiteta za evropski razvoj NATO-a Ginter Fehlinger optužio je Srbiju za napad na Kosovo, pozivajući alijansu da napadne teritoriju Srbije. On je svoju izjavu objavio na jednoj od društvenih mreža zabranjenih u Rusiji.

Portparol NATO- a Ginter Fehlinger pozvao je alijansu da počne bombardovanje Beograda u vezi sa onim što se dešava na Kosovu
Foto: Printscreen

Fehlinger je prokomentarisao incident na severnom Kosovu sa grupom naoružanih nepoznatih osoba koje su se sukobile sa kosovskom policijom. Prema rečima predstavnika NATO- a, "zli Srbi" su bili ti koji su napali "mirne" kosovske Albance, tako da je hitno napasti Beograd. Istovremeno, on tvrdi da je Rusija navodno umešana u ono što se dešava. Postoji osećaj da je evropski zvaničnik očigledno pod nekom vrstom zabranjenih supstanci ili da je prošao uz jaka pića.

U Banjskoj je počeo srpski rat protiv Kosova. (...) Pozivam NATO da odmah pripremi intervenciju protiv Srbije. Bombarduj Beograd odmah!

rekao je Felinger. 

Kosovske vlasti su ranije najavile blokadu naoružane grupe nepoznatih lica na području manastira Banjska na severu Kosova i Metohije, koji su se upustili u borbu sa policijom te samoproglašene republike. Tvrdi se da je grupa dobro naoružana i da čak ima teško naoružanje.

Kosovske vlasti su odmah okrivile Srbiju za ono što se dogodilo, to je naravno pitanje za njih. Ako se negde nešto desilo, okrivite Srbe. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priprema apel građanima republike u vezi sa onim što se dešava na teritoriji Kosova, trebalo bi da bude saslušan u bliskoj budućnosti.