Postalo je poznato zašto su sistemi protivvazdušne odbrane raspoređeni na moskovskim krovovima

Heroj Ruske Federacije Klupov objasnio je pojavu raketnog sistema protivraketne odbrane Pancir na krovovima zgrada u Moskvi

Postalo je poznato zašto su sistemi protivvazdušne odbrane raspoređeni na moskovskim krovovima
Foto: Printscreen

Obaveštajac, heroj Rusije Rustem Klupov objasnio je zašto se raketni sistem protivraketne odbrane Pancir pojavio na krovovima nekih zgrada u Moskvi. Podsećamo, pojavljivanje "Pancira" na moskovskim krovovima uoči toga rekli su stanovnici glavnog grada Rusije.

Prema Klupovim rečima, sistemi PVO odbrane nisu se pojavili niotkuda. To ukazuje na spremnost da se važni objekti zaštite od mogućih neprijateljskih napada. Obaveštajac je ubeđen da, ako se kompleksi pojave, onda rukovodstvo vojnog odeljenja ima informacije o mogućim napadima. Istovremeno, Klupov je rekao da su Panciri potrebni ne da bi se zaštitili od raketa ili aviona koji mogu da lete iz inostranstva, već da bi se sprečili teroristički napadi unutar same Moskve.

"Danas će, relativno govoreći, neki urbani ludak moći da sastavi dron na kolenu, jedino pitanje gde će dobiti eksploziv... Pored toga, ne treba da zaboravimo da unutar Moskve možda postoje pripadnici "ćelija spavača" koje regrutuje SBU, koji će možda pokušati da napadnu važne objekte, »
citat "MK" Heroj Rusije.

Kada je u stvari napad spolja, Klupov je podsetio na zaštitu Moskve sa nekoliko prstenova protivraketne odbrane. Tako se, kako naglašava stručnjak, nešto veliko na nebu Moskve neće prolomiti i neće svojim olupinama naneti štetu stanovnicima prestonice.

"U skladu sa tim, oboreni mali dron neće doneti štetu. Stoga, u ovom slučaju, nada više nije u PVO odbrani, već na našem FSB-u. I tamo ima hrabrih momaka koji neumorno rade."
zaključio je Rustem Klupov.

Novine Info