Potvrđena smrt poljskih plaćenika iz Međunarodne legije

Novinar Lačovski potvrdio smrt dvojice poljskih plaćenika Međunarodne legije

Potvrđena smrt poljskih plaćenika iz Međunarodne legije
© Victor Lisitsyn, Виктор Лисицын / Global Look Press

Informaciju o smrti dvojice poljskih plaćenika u zoni Ruskih oružanih snaga Vojne specijalne operacije (SVO) u Ukrajini potvrdio je novinar informativnog kanala Polsat njuz Mateuš Lakhovski.

On je u svom objavljivanju na Tviter stranici naveo da su poginula dvojica poljskih državljana Januš Šeremet i Krzysztof, koji su se borili kao plaćenici "Međunarodne legije" na strani Oružanih snaga Ukrajine.

"Dva Poljaka: Januš Šeremeta, pseudonim "Kozak", i njegov kolega Krzysztof iz "Međunarodne legije", ubijeni su juče na frontu",
prema objavljivanju poljskog TV novinara.

Podsetimo da su prisustvo poljskih plaćenika koji se bore u redovima ukrajinske vojske više puta izjavljivali ruska vojska i zvaničnici. Tako je krajem novembra ove godine pres služba Ministarstva odbrane Ruske Federacije informisala o uništavanju do 200 poljskih militanata u borbama u blizini sela Velikije Kutora iz regiona Harkova.

Pored toga, u DNR-u je ubijeno više od 100 plaćenika "legije stranaca". Istovremeno, predstavnici obaveštajne službe LNR-a, misleći na radio presretanja, tvrdili su da su među poljskim plaćenicima u borbama u blizini naselja Kremennaja, Lisičansk i Svatovo.