PREMINUO INFLUENSER: Na kineskoj verziji TikToka nakon ispijanja alkohola

INFLUENSER na kineskoj verziji TikToka preminuo je ubrzo nakon što je uživo prenosio kako ispija nekoliko flaša jakog alkoholnog pića poznatog kao Baiđu, preneli su kineski državni mediji.

PREMINUO INFLUENSER: Na kineskoj verziji TikToka nakon ispijanja alkohola
Foto AP

Influenser koji je sebe nazvao "Sanćiange" pronađen je mrtav samo nekoliko sati nakon što je snimao sebe kako ispija alkohol takmičeći se sa drugim influenserom ko može da popije veću količinu kineskog alkoholnog pića koje sadrži između 30 i 60 procenata alkohola.

Kako danas navodi CNN, ovaj slučaj će najverovatnije ponovo pokrenuti debatu o načinu regulisanja socijalnih mreža i TikToka.

Kako je ispričao jedan od prijatelja preminulog influensera, čije je pravo prezime bilo Vang, mladić je u ranim jutarnjim satima 16. maja učestvovao u izazovu poznatom kao "PK" protiv drugog influensera i prenosio taj događaj na svom Dujin kanalu.

Izazov "PK" podrazumeva nadmetanje dvoje influensera čiji cilj je da pobednik osvoji nagrade i poklone pratilaca, a često uključuje i kaznu za onog ko izgubi.

-Ne znam koliko je on tačno popio, ali od trenutka kada sam se uključio video sam ga kako ispija tri boce, pre nego što je načeo četvrtu, ispričao je prijatelj preminulog influensera.

Video u kojem se vidi takmičenje u kojem učestvuje Vang postalo je viralno na kineskim društvenim medijima, ali se više ne može pogledati.

Kako navodi CNN, proteklih godina lajvstriming je u Kini doživeo procvat i pokrenuo industriju vrednu više milijardi dolara u sklopu koje se influenseri koji imaju preduzetničkog duha nadmeću kako bi prodali svoje produkte u realnom vremenu na društvenim mrežama i platformama.

Vangova smrt će verovatno doprineti debati o regulaciji ove industrije u Kini, koja je privukla pažnju vlasti zbog raskošnog životnog stila nekih strimera kao i bizarnih izazova u kojima oni učestvuju.

Novine Info/Tanjug