PREVOZIO 20 KILOGRAMA SIROVIG KANABISA: Pobegao od policije u šumu, ostavio robu u kombiju

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Milana M. (28) zbog sumnje da je sa još jednim NN licem neovlašćeno prerađivao i prenosio više od 20 kilograma kanabisa u sirovom stanju.

PREVOZIO 20 KILOGRAMA SIROVIG KANABISA: Pobegao od policije u šumu, ostavio robu u kombiju
Foto: MUP

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Tužilaštvo je predložilo sudu da Milanu M. produži pritvor da ne bi ometao postupak uticanjem na saučesnika čiji identitet još nije utvrđen, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Postoji opravdana sumnja da je Milan M. 30. oktobra 2023. godine u selu Grabovac, vozio beli kombi, dok se NN lice nalazilo na mestu suvozača, pa je, kada je uočio policijsko patrolno vozilo, skrenuo sa glavnog puta u desnu stranu i nastavio kretanje njivom paralelno sa putem.

Policijski službenici dali su se u poteru za vozilom i sustigli ga u blizini šume, ali u vozilu nisu zatekli ni Milana M. ni NN suvozača, dok su u tovarnom delu vozila pronašli biljke Kanabisa u sirovom stanju ukupne neto mase 20.997,00 grama.

Milan M. je naknadno lišen slobode.