RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu, objavljen snimak (VIDEO)

RUSKA vojska je uništila prvi "abrams" ukrajinskih snaga u zoni SVO, a ubrzo se pojavio i snimak američkog tenka u plamenu.

RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu, objavljen snimak (VIDEO)
Tenk Abrams, koji je oboren FPV dronom u pravcu Avdejevskog

Ruska vojska je uništila prvi "abrams" ukrajinskih snaga u zoni SVO, a ubrzo se pojavio i snimak američkog tenka u plamenu.

Kako se navodi, tenk su najpre onesposobili upotrebom FPV drona-kamikaze, a potom i uništili ručnim raketnim bacačem pripadnici 15. motorizovane brigade.

Tenk je uništen na Avdejevskom pravcu, a snimak je objavio Telegram kanal "Solovjev".

Ruska vojska uništila je prvi tenk Abrams koji su ukrajinske oružane snage rasporedile u zoni specijalne operacije, u pravcu Avdejevskog, rekao je za RIA Novosti Ian Gagin, savetnik šefa DNR Denisa Pušilina.
"

"Naša vojska je prijavila uništenje prvog Abramsa u oblasti Avdijevke. Možda je to vozilo koje su ukrajinske oružane snage pokazale u propagandnom videu pre oslobađanja Avdijevke. Tada je vozilo zbrinuto i nije doveden na liniju borbenog dodira”, rekao je sagovornik agencije.
Pušilinov savetnik je dodao da je svaka strana oprema ranjiva i da će nova isporuka oružja Kijevu podeliti sudbinu prethodnih – koristiće se za topljenje i obnovu gradova Donbasa.

Vašington je obećao da će prebaciti 31 Abrams  u Kijev, izvestili su mediji o početku isporuka prošlog septembra. Istovremeno, kako piše Volstrit žurnal, ukrajinski zvaničnici su naglasili da snabdevanje američkih tenkova neće moći da promeni situaciju na frontu. Šef Glavne obaveštajne direkcije Ministarstva odbrane Ukrajine Kirilo Budanov*, priznao je da Abrams neće dugo trajati na prvoj liniji fronta.