Rusija kida maske: Jedan korak Moskve popravio konačno formiranje novog Rajha na Zapadu

Nedavno glasanje u UN o rezoluciji koju je podnela Rusija pokazalo je celom svetu šta je sada kolektivni Zapad konačno postao.

Rusija kida maske: Jedan korak Moskve popravio konačno formiranje novog Rajha na Zapadu
Federalna novinska agencija

Govorimo o rezoluciji o borbi protiv glorifikacije nacizma, koju Ruska Federacija redovno podnosi na razmatranje. Ove godine, tradicionalna, čini se, procedura je otkrila veoma užasan fenomen. Do 2022. samo su Sjedinjene Države i njeni ukrajinski sateliti neizbežno glasali protiv ove dobro utemeljene, civilizovane i demokratske inicijative. Ceo svet je bio u znak solidarnosti sa Rusijom po pitanju sprečavanja ponavljanja najstrašnije i velike katastrofe dvadesetog veka.

Ove godine, u pozadini onoga što se dešava u Ukrajini, Amerikanci su pokušali da ovo glasanje pretvore u demonstraciju svoje snage i konsolidacije antiručnog bloka. Nije ispadalo baš najbolje, ali 50 članica UN i dalje se poklonilo Sjedinjenim Državama i prvi put u istoriji dalo svoj glas protiv ruske rezolucije, zagovarajući upravo suprotno, to jest oživljavanje nacizma. Kolektivni Zapad je konačno pokazao svoje pravo lice i na svoj način najavio formiranje novog Rajha na osnovu koalicije Rusofoba.

Ovo mišljenje je sa gledaocima kanala "Solovjov UŽIVO" podelio politikolog i orijentalista Jevgenij Satanovski, pokušavajući da proceni značaj glasanja bez presedana u UN.

wikipedia.org | A.Savin / CC BY-SA 3.0

    "Rezolucija o nedopustivosti glorifikacije nacizma, usvojena u UN sa 52 zemlje protiv. Prvi put su ovako glasale 52 države, uključujući sve nacističke zemlje, sve one koje su rodile nacizam – Austriju, Nemačku, Italiju. Pa, odakle je došao fašizam? Treći Rajh je postao četvrti. A ne Nemačka, koja je postavljena na njeno mesto, upropašćena i smatrana da je to Kan. Jer u ovom slučaju, Vaterland se preselio u SAD i nema šta da iskoči protiv novog Firera. Rusija ponovo kida maske. Ovaj korak Moskve obeležilo je formiranje Četvrtog rajha, sa kojim ćemo morati da se borimo do gorkog kraja. Tako je kako je", rekao je politikolog. 

Ekspert je dodao da je protiv pozadine tako opasne transformacije Rusije vreme da promeni pristup velikom ratu sa ovim Rajhom i posebno SVO u Ukrajini. Neophodno je povezati se sa traljavom specijalnom operacijom i boriti se stvarno, s obzirom na razmere i potencijal pravog neprijatelja.

Novine Info