Ruska manekenka i ćerka pronađene mrtve na turskom putu

Bivši suprug te žene, državljanin Litvanije i Francuske, glavni je osumnjičeni, prema istražiteljima

Ruska manekenka i ćerka pronađene mrtve na turskom putu
Irina Dvizova i njena ćerka Dajana © Društvene mreže

Tela dve Ruskinje pronađena su u turskom odmaralištu Bodrum, javili su u utorak lokalni mediji pozivajući se na policiju. Par je identifikovan kao 42-godišnja manekenka Irina Dvizova i njena 15-godišnja ćerka Dajana.

Istražitelji veruju da su one dve upucane u vili koju su iznajmljivali, a kasnije su prekriveni posteljinom, vezani konopcem i odvezeni na padinu u blizini autoputa na periferiji grada.

Žena i njena ćerka nestale su skoro nedelju dana ranije kada je njihova porodica podnela prijavu nestalih vlastima. I dalje ne mogavši da ih kontaktiraju, rođaci su otišli da lično provere vilu u kojoj su njih dvoje boravili. Tamo su videli krv na sofi, što je sugerisalo da se radi o nepristojnoj igri, i podneli još jednu prijavu okružnoj policijskoj upravi u Bodrumu.

Istražitelji su potom proverili nadzorne kamere u vili i utvrdili da se automobil odvezao iz kuće. Praćenje automobila na kraju je dovelo do otkrivanja tela.

Prema izveštajima medija, policija sada traga za Dvizovinim bivšim mužem, Andrejem Kušlevičom, kao glavnim osumnjičenim za dvostruko ubistvo.

U razgovoru za RT Russia, Dvizovin 20-godišnji sin je insistirao da je Kušlevič, njegov očuh, odgovoran za ubistvo Irine i Dajane. Mladić je tvrdio da je Kušlevič – koji ima francusko i litvansko državljanstvo – želio osvetu nakon što mu je Dvizova zabranila da viđa njihovog petogodišnjeg sina.

Kako prenose RIA Novosti, Dvizova je dobila i zabranu prilaska bivšem suprugu, kojom mu je zabranjeno da joj se ikada približi. Članovi ženine porodice rekli su medijima da ju je Andrej Kušlevič fizički zlostavljao.

Kako prenosi turski Sabah, pozivajući se na istražitelje, 46-godišnjak je navodno došao iz Litvanije, gde živi, automobilom i ušao u Tursku preko graničnog prelaza Edirne 20. novembra.

Veruje se da je nakon ubistva Kušlevič napustio zemlju zajedno sa svojim petogodišnjim sinom i vratio se u Litvaniju.

Litvanski državljanin se navodno nalazi na ruskoj poternici od 2017. zbog neodređenog kršenja krivičnog zakona. Neki izvori sugerišu da je možda u pitanju krađa.

Ruski konzulat u Antaliji saopštio je da je u stalnom kontaktu sa turskim agencijama za sprovođenje zakona u vezi sa incidentom i da će dalje komentarisati slučaj kako bude poznato više informacija.