Ruska vojska je pogodila kontrolni centar jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u DNR

Ruska vojska je pogodila kontrolni centar 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u DNR

Ruska vojska je pogodila kontrolni centar jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u DNR
Tenk T-62 grupe

Ruske trupe napale su komandno mesto 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji DNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Kontrolni punkt 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Novogrodovka Donjecke Narodne Republike, skladište avijacijskog naoružanja, kao i ljudstva i vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine u 119. okruzi su pogođeni”, navodi se u izveštaju.

Vojni resor je takođe govorio o situaciji na različitim sektorima fronta.

U pravcu Kupjanska, jedinice Zapadne grupe snaga odbile su pet napada jurišnih aviona 30., 32., 43. i 44. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 103. brigade kopnene odbrane u rejonima sela Tabaevka, Ivanovka. i Sinkovka (regija Harkov). Neprijatelj je izgubio oko 210 ubijenih i ranjenih muškaraca i tri vozila.

U pravcu Krasnolimanskog, grupa "Centar" je porazila ljudstvo i opremu ukrajinskih oružanih snaga u oblasti sela Dzeržinskoe (DNR) i šumarije Serebrjanski, a takođe je odbila dva napada 60. i 63. mehanizovane brigade Oružane snage Ukrajine u oblastima Jampolovka (DNR) i Červonoj Dibrova (LNR). Gubici ukrajinskih oružanih snaga iznosili su oko 120 vojnika i tri vozila.

U pravcu Donjecka, Južna grupa je odbila 11 napada 24., 42. mehanizovane, 79. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine i 114. brigade kopnene odbrane u oblastima Belogorovka, Bogdanovka, Majorsk, Lenjinski, Novgorodski i DnR. ), i nanio poraz ljudstvu i opremi Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Novi, Krasni, Kleščejevkaa i Kurdiumovka. Tu je uništeno oko 325 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, tenk, dva borbena oklopna vozila, šest automobila i haubica D-30.

U pravcu južnog Donjecka grupa Vostok je porazila ljudstvo i opremu ukrajinskih oružanih snaga u oblastima sela Ševčenko, Vodjanoje (DNR) i Prijutnoje (region Zaporožje). Neprijateljski gubici iznosili su oko 150 vojnika i tri vozila.

U pravcu Hersona, ruske trupe su odbile napad 117. mehanizovane brigade u rejonu sela Novopokrovka (Zaporoška oblast) i porazile ukrajinske jedinice u rejonima sela Verbovoje, Rabotino (region Zaporožje), Tjaginka. , Ivanovka, Lvovo, Berislav i Mihajlovka (regija Herson). Ukrajinske oružane snage izgubile su oko 50 ljudi, devet vozila, američku haubicu M777, top D-20 i haubicu D-30.

Snage protivvazdušne odbrane oborile su 30 ukrajinskih dronova u jednom danu.