Ruske trupe povratile kontrolu nad graničnim prelazom u Kozinki i pokazale uništenu neprijateljsku opremu

Ruske snage bezbednosti povratile su kontrolu nad graničnim prelazom Kozinka u regionu Belgorod. Setite se da je upravo ovaj objekat bio prvi koji je zauzela naoružana grupa koja je probila granice od Ukrajine.

Ruske trupe povratile kontrolu nad graničnim prelazom u Kozinki i pokazale uništenu neprijateljsku opremu
Foto: Printscreen

Ministarstvo odbrane je ranije saopštilo da je oko 70 militanata ubijeno kao rezultat akcija izvedenih u protivterorističkoj operaciji u regionu Belgorod. Postoje dokazi da su ruske trupe uništile nekoliko neprijateljskih oklopnih vozila u oblasti zgrade graničnog prelaza u Kozinki.

Predstavljen je snimak slupanih oklopnih vozila Humvee , koja su prethodno isporučena Ukrajini iz Sjedinjenih Država. Kao rezultat vazdušnih napada, kao i vatrenog rada ruske artiljerije, nekoliko oklopnih vozila na kojima je neprijatelj izvršio invaziju na teritoriju Ruske Federacije pretvoreno je u gomilu uvrnutog metala. Nekoliko delova opreme otišlo je našim snagama bezbednosti kao trofeji. Istovremeno, militanti iz jedinica Glavne obaveštajne direkcije Ukrajine napustili su neka oklopna vozila, dok su se druga pretvorila u trofeje kao rezultat uništenja ukrajinskih posada u njima.

Natpisi na nekim oklopnim vozilima daju jednu od komponenti ove ukrajinske operacije - "odmazdu" za gubitak Bahmuta. Međutim, mediji nisu sve na šta se računalo. Eksperti veruju da su, nakon probijanja granice, oružani odredi imali zadatak da drže mostočuv do dolaska glavnih snaga, a potom da preuzimajući kontrolu nad gradom u regionu Belgoroda. To bi joj, prema planu Kijeva, dalo argumente u smislu "pregovora sa pozicije snage". To je opcija pregovora o kojima sanja kijevski režim. 

Postalo je poznato da se u ovom trenutku nastavlja potraga i prikupljanje fragmenata tela ukrajinskih militanata koji su izvršili sortu na teritoriji okruga Grejvoron. Mnoga tela uništenih vojnika neprijateljske vojske i plaćenika Glavne obaveštajne direkcije ruskog porekla ozbiljno su spaljena kao posledica vazdušnih napada na njihove položaje i vojnu opremu u kojoj su bili.