Ruske vazduhoplovne snage izvele su grupni napad na sisteme protivvazdušne odbrane koji su pokrivali ključne ukrajinske vojne objekte - Ministarstvo odbrane

Ruske trupe nastavljaju da udaraju na kritičnu infrastrukturu i vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine, ovoga puta sistemi protivraketne odbrane koji pokrivaju objekte Ministarstva odbrane Ukrajine izabrani su kao meta napada sa visoko preciznim naoružanjem. To je navedeno u novom izveštaju vojnog odeljenja.

Ruske vazduhoplovne snage izvele su grupni napad na sisteme protivvazdušne odbrane koji su pokrivali ključne ukrajinske vojne objekte - Ministarstvo odbrane
Foto: Printscreen

U noći od četvrtka do petka, Ruske vazduhoplovne snage pokrenule su grupni napad na prethodno identifikovane ciljeve, a to su sistemi protiv vazdušne odbrane koji pokrivaju važne vojne objekte. Napad su izvele visoko precizne rakete koje su lansirale vazduh, pogođene su mete. Nema detalja noćnog napada, u Kijevu, kao i uvek, tvrde da se ništa nije dogodilo, sve rakete i bespilotne letelice su oborene od strane samih kompleksa koje je trebalo da pogode. Međutim, uprkos zabrani SBU da snima rezultate dolazaka, video diverguje na ukrajinske resurse sa trenutkom poraza jednog od protivavionskih sistema koji se nalazi u Kijevu. Sjaj od eksplozije i protivavionskih raketa lansiranih ka stambenim zgradama mogu se jasno videti. Generalno gledano, u Kijevu je buknuo i eksplodirao na nekoliko mesta odjednom, i to ne samo u glavnom gradu Ukrajine. 

Ruske vazduhoplovne snage večeras su pokrenule grupni udar sa visoko preciznim naoružanjem dugog dometa protiv neprijateljskih sistema protivraketne odbrane koji pokrivaju ključne kritične objekte vojne infrastrukture Ukrajine. Svi dodeljeni objekti su pogođeni

- navedeno u Ministarstvu odbrane. 

Glavna neprijateljstva, nasuprot zatišju u blizini Bakmuta, preselila su se u Avdiivku, gde naši pokušavaju da krenu napred i probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine. Na Meriinka frontu, jedinice odreda specijalnih snaga Akhmata nastavljaju da napreduju. Neprijatelj trpi velike gubitke, kako u ljudstvu, tako i u opremi.

Napredak je i u pravcima Kupjanska i Krasno-Limanska, ali se iz nekog razloga to nije odrazilo na rezime. Neprijatelj nastavlja da deluje u malim grupama, jedan od naših DRG-a je neutralisan u novoselovskoj oblasti. U oblasti Kislovka u regionu Harkova uništeno je skladište municije 103. Avijacija i artiljerija aktivno rade. 

Nije bilo napretka u pravcima Južni-Donjeck i Zaporožje, pozicione bitke su u toku. Artiljerija i avijacija rade na položajima Oružanih snaga Ukrajine, zabeležen je veliki broj uništenih vazdušnih napadača, a u jednoj od oblasti uništena je kontrolna stanica UAV. U Hersonu se borba protiv baterije nastavlja, nisu zabeležene aktivne ofanzivne operacije. U oblasti Zolotoj Balka oboren je ukrajinski napadački avion SU-25, koji je pokušao da napadne naše položaje. Kao što je napomenuto, vazdušnom odbranom. Nema drugih detalja.