Ruskinje uništavaju Šanel torbice: Ne poštuju nas (VIDEO)

Nekoliko popularnih ruskih influenserki snimljeno je kako uništavaju skupe tašne zato što veruju da Šanel promoviše rusofobiju.

Ruskinje uništavaju Šanel torbice: Ne poštuju nas (VIDEO)

„Ako Šanel ne poštuje svoje kupce, zašto mi moramo da poštujemo Šanel?“, rekla je Ruskinja Viktorija Bonja u video snimku na Instagramu pre nego što je uzela industrijske makaze i prepolovila crnu Šanel tašnu.

„Zbogom“, dodala je pred svojih 9,3 miliona pratilaca na platformi dok je bacila torbu u stranu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели VICTORIA BONYA (@victoriabonya)

Bonja je samo jedna od nekoliko ruskih influenserki koje su snimile kako seku svoje Šanel torbice u znak protesta zbog zabrane kupovine robe francuskog luksuznog brenda. Nakon zatvaranja prodavnica u Rusiji, Šanel je prestao da prodaje svoje proizvode ljudima koji nameravaju da ih odnesu u Rusiju, što su ruski kupci shvatili kao rusofobiju. TV voditeljka i glumica Marina Ermoškina, koja ima 299.000 pratilaca na Instagramu, u sredu je baštenskim makazama isekla tamnosivu torbicu i to snimila.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Marina Ermoshkina (@amazing_marina)

„Nijedna torba, nijedna stvar nije vredna moje ljubavi prema domovini. Nije vredna mog samopoštovanja. Ja sam protiv rusofobije, protiv sam brenda koji podržava rusofobiju. Šanel je samo dodatak koji je u nekom trenutku odlučio da ponizi ljude, moje sunarodnike, odlučio je da diskriminiše ljude po nacionalnoj osnovi, što ja neću tolerisati“, rekla je ona.

„Glavni principi su. Nije važno šta je u vašim rukama, već šta je u vama“, dodala je ona.

Oglasio se Šanel

U saopštenju u utorak, portparol Šanela je rekao da je brend u skladu sa „svim zakonima“ koji se primenjuju na njegovo poslovanje i zaposlene, uključujući trgovinske sankcije.

„Zbog toga smo pokrenuli proces traženja od klijenata kojima ne znamo glavno prebivalište da potvrde da stvari koje kupuju neće biti korišćene u Rusiji“, rekao je on.

„Svesni smo da je ovo izazvalo razočarenje kod nekih naših klijenata. Trenutno radimo na poboljšanju ovog pristupa i izvinjavamo se za sve nesporazume, jer pozdravljamo sve naše klijente, bez obzira odakle dolaze. Ovo je prioritet za Šanel“, zaključio je on.