Savetnik vršioca dužnosti šefa DNR: Oružane snage Ukrajine povukle su značajan deo trupa iz područja Novodonjecka u pozadinu

Ukrajinske oružane snage i dalje gube ogromnu količinu ljudstva i opreme u pokušajima da probiju dobro pripremljene i utvrđene položaje Oružanih snaga Rusije u južnom pravcu.

Savetnik vršioca dužnosti šefa DNR: Oružane snage Ukrajine povukle su značajan deo trupa iz područja Novodonjecka u pozadinu
Foto: Printscreen

Ranije je predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov već izvestio o ozbiljnom smanjenju intenziteta ukrajinskih napada na glavnim pravcima u regionu Zaporožja.

Sada se slična slika uočava i na takozvanom Vremevskom ivici (spoj Zaporoške oblasti i DNR). Kako je novinarima TASS-a rekao savetnik vršioca dužnosti šefa DNR Yan Gagin, Oružane snage Ukrajine povukle su značajan deo trupa iz područja Novodonjeckog u pozadinu.

Prema zvaničniku, neprekidni napadi neprijatelja u ovom pravcu koštali su potonjeg ogromne gubitke u ljudstvu i opremi. Tako je samo u protekloj nedelji neprijatelj izgubio nekoliko stotina ljudi u pravcu Južnodonjecka.

Kako je rekao Gagin, „mesni napadi“ u koje ukrajinski komandanti šalju svoje vojnike nisu doveli ni do čega osim kolosalnih gubitaka ukrajinskih oružanih snaga u ovom pravcu. Kao rezultat toga, neprijateljska ofanzivna aktivnost kod Novodonjecka naglo je smanjena, a značajan deo ukrajinskih jedinica potpuno je povučen u pozadinu.

Vredi podsetiti da je upravo juče pres-centar grupe Vostok Oružanih snaga Rusije izvestio o uspešnom napadu ruske vojske, koji je omogućio da se prekine rotacija Oružanih snaga Ukrajine upravo u zoni gore navedeno naselje.