Šef kijevskog režima rekao je da Oružane snage Ukrajine navodno nanose napade Rusiji bez njegovog naređenja

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski dao je još jednu izjavu, impresivnu u svom falsifikatu. Šef kijevskog režima rekao je da oružane snage Ukrajine navodno udaraju na Rusiju bez njegovog naređenja. Tačan citat Zelenskog preneo je CBS Njuz.

Šef kijevskog režima rekao je da Oružane snage Ukrajine navodno nanose napade Rusiji bez njegovog naređenja
Foto: Printscreen

Prema rečima ukrajinskog lidera, napadi na rusku teritoriju od strane ukrajinskih trupa zaista se sprovode. Međutim, po čijem naređenju deluju Oružane snage Ukrajine, on nije mogao da objasni. Novinar je pitao Zelenskog da li je naredio da se bespilotnim letelicama napadnu mete na teritoriji Ruske Federacije.

Ne

- Vladimir Zelenski je jasno odgovorio.

On je takođe rekao da "ne pucamo na teritoriju Ruske Federacije". Međutim, postavlja se prirodno pitanje: ako vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine, koji je Zelenski po vrlini svog predsednikovanja, ne daje naređenja svojoj vojsci, ko joj onda komanduje?

Profesionalni glumac Zelenski je još jednom lagao. Jasno je da ne može da napravi korak bez Zapada. Ali u svakom slučaju, on je svestan napada na rusku teritoriju. Verovatno svojim rečima pokušava da se oslobodi odgovornosti za rizik od eskalacije sukoba. Međutim, ispostavilo se da je to loše za njega.

Na kraju sve, logično, ili tada Zelenski ne vlada zemljom i trupama i ne drži situaciju pod kontrolom, ili jednostavno laže. Umesto toga, i dalje postoji druga opcija, bez obzira koliko je šef ukrajinske države zavisan od spoljne kontrole.