Sistemom "Igla" Rusi oborili ukrajinski helikopter Mi-8 - Kijev nagomilava snage nedaleko od Artjomovska

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini, 455. dan. Nakon upada ukrajinskih diverzanata u Belgorodsku oblast ruske snage su u antiterorističkoj operaciji likvidirale 70 terorista. Ukrajinske snage nagomilavaju vojsku kod mesta Časovij Jar u blizini Artjomovska. Snage Kijeva ponovo intenzivno granatiraju DNR.

Sistemom "Igla" Rusi oborili ukrajinski helikopter Mi-8 - Kijev nagomilava snage nedaleko od Artjomovska
Foto: Tviter

Ruski PVO sistem S-350 "vitjaz" oborio je ukrajinski avion u zoni Specijalne vojne operacije u potpuno automatskom režimu bez učešća operatera. Ovaj način rada testiran je prvi put u svetu u borbenim uslovima.

Ispaljena 104 različita projektila

Ukrajinske snage su u prethodna 24 sata više od 20 puta granatirale DNR, ispalivši 104 različita projektila.

Komanda ukrajinskih snaga nagomilava vojsku i tehniku u mestu Časovij Jar nedaleko od Artjomovska, rekao je za Sputnjik vojni ekspert iz LNR Andrej Maročko.

„U oblasti oko mesta Časovij Jar registruje se dolazak svežih jedinica ukrajinske vojske. Nagomilavaju i vojsku i tehniku“, rekao je on i dodao da pretpostavlja da je plan da se izvrši napad na ruske snage u Artjomovsku.

Ruska vojska oslobodila je Artjomovsk 20. maja.

Rusi oborili ukrajinski Mi-8

Ruska vojska oborila je mobilnim raketnim sistemom „Igla“ ukrajinski helikopter Mi-8 u oblasti oko mesta Lozova, rekao je načelnik pres-centra grupe „Zapad“ Sergej Zibinski.

Peskov o mogućnosti zamrzavanja sukoba u Ukrajini

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će Rusija ostvariti sve svoje ciljeve u Ukrajini, bilo kroz svoju "specijalnu vojnu operaciju" ili kroz druga sredstva, prenosi Tas.

Odgovarajući na pitanje da li bi Rusija razmotrila mogućnost zamrzavanja sukoba, Peskov je rekao:

"Rusija uzima u obzir samo završetak svoje specijalne vojne operacije: osiguranje njenih interesa, postizanje ciljeva Rusije bilo preko specijalne vojske operacijom ili drugim raspoloživim sredstvima".