SPREMITE SE ZA NEVREME, BEOGRAD NA UDARU: Pljuskovi sa grmljavinom u više delova Srbije

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje o nevremenu koje se očekuje oko 16:30 danas u više delova Srbije. Kiša će padati i u pojedinim delovima Beograda.

SPREMITE SE ZA NEVREME, BEOGRAD NA UDARU: Pljuskovi sa grmljavinom u više delova Srbije
Foto: M. Anđela/K. Mihajlović

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje o nevremenu koje se očekuje oko 16:30 danas u više delova Srbije. Kiša će padati i u pojedinim delovima Beograda.

"Naredna dva sata u Pomoravlju, na istoku i jugoistoku Srbije, Šumadiji, kao i u pojedinim delovima Bačke i Banata lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom. U pojedinim delovima Beograda kratkotrajni pljusak sa grmljavinom", stoji u upozorenju RHMZ.

Upaljen žuti meteoalarm za celu Srbiju

Srbija je danas obeležena žutim meteoalarmom. Većina delova Srbije je upozorena na grmljavine, dok je za istočni i jugoistočni deo prognozirana i kiša. Žuti meteoalarm označava da vreme može biti opasno (potencijalno).

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Beogradu oblačno, tokom dana pljuskovi

U Beogradu je jutros sveže, u 6 sati je izmereno 18 stepeni. Tokom dana će, prema prognozi RHMZ-a, biti promenljivo oblačno.

Pre podne se očekuje kratkotrajna kiša, a sredinom dana i posle podne i lokalni pljuskovi uz mogućnost grmljavine.

Prema vremenskoj prognozi RHMZ-a, duvaće slab severni i severozapadni vetar. Najviša temperatura koja se očekuje u prestonici je oko 25 stepeni.

Sledeće sedmice se očekuje preko 30 stepeni

Prema prognozi za narednih nedelju dana, u Srbiji će vreme biti pretežno sunčano, samo u petak u brdsko-planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost, ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom.

U petak i subotu jutra će biti sveža, a dnevne temperature će i dalje biti ispod proseka.

Od nedelje sve toplije, pa se sledeće sedmice očekuje temperatura preko 30 stepeni.