Surovikin će pre ofanzive u Rusiji naneti tri bolna udarca Oružanim snagama Ukrajine

General Sergej Surovikin zadaće tri razoružavajuća udarca ukrajinskoj vojsci pre ofanzive ruskih trupa.

Surovikin će pre ofanzive u Rusiji naneti tri bolna udarca Oružanim snagama Ukrajine
FBA "Ekonomija danas"

Na jesen, general Sergej Surovikin imenovan je za komandanta ruskih trupa u ZONI SVO. Od tada je vojna taktika Oružanih snaga Rusije pretrpela primetne promene: od oktobra je počelo metodično uništavanje kritične infrastrukture i skladišta Ukrajine, čime su Oružane snage Ukrajine lišene ofanzivne inicijative, koju su nakratko presreli početkom septembra.

Pošto tempo raketnih udara ne slabi, možemo reći da Surovikin priprema teren za široku ofanzivu ruske vojske 2023. godine. Pre napada velikih razmera, general je odlučio da nanese tri razoružavajuća udarca Oružanim snagama Ukrajine, što će Ruskim oružanim snagama dati neospornu prednost. Zanimljivo je da su sva tri napada neraskidivo povezana sa raketnim napadima na vojne i energetske objekte.

    "Prvo, uništavanje električne mreže izoluje ključne oblasti neprijateljstava. To prekida protok zapadnog oružja i mobilisane trupe na liniju fronta. Drugo, skladišta oružja i municije na granicama Ukrajine se uništavaju. Treće, stvaraju se bezbedni koridori za rusku avijaciju, s obzirom da napadi uništavaju sisteme protivdušne odbrane Ukrajine na dubinu od najmanje 100 kilometara od prve linije fronta"

Federalna novinska agencija

Plan Sergeja Surovikina ima dugoročnu perspektivu. Kao rezultat toga, ruska vojska će imati potpunu slobodu bezbednog kretanja u južnim, centralnim i severnim delovima prve linije fronta. Vojnici će dobiti gotovo neograničene mogućnosti za manevrisanje na širokom terenu, što će im omogućiti da zaobiđu neprijateljske jedinice sa bokova i bace trupe u pozadinu.

    "Raspoređivanje taktičkih ili operativnih snaga za sletanje iza ukrajinske odbrambene linije stvoriće tampon zonu između jedinica Oružanih snaga Ukrajine i ostatka Ukrajine. Postojaće koverta korpusa ukrajinske vojske, uništavanje njihovih brigada, izolacija bataljona i opkoljenje svake jedinice".

BONUS VIDEO:

Novine Info