Tragedija: Grom ubio fudbalera (21) tokom utakmice, četvorica povređena

Tri igrača su u bolnici na daljem posmatranju

Tragedija: Grom ubio fudbalera (21) tokom utakmice, četvorica povređena
Foto: Twitter / Printscren

Vrlo tužne vesti stižu ovog poslepodneva iz Brazila. Mladi fudbaler, Kajo Enrike de Lima Gonsalveš (21) preminuo je nakon što ga je tokom utakmice pogodio grom u mestu Santo Antonio da Platina.

On je bio deo amaterskog fudbalskog kluba iz Žapire iz regije Parana. Pored njega, od udara groma povređena su još četiri fudbalera. Navijači su snimili i trenutak kada se desio strašan incident, prenosi Globo.

Mladi Kajo nastupao je za Uniao Žapirense, a njegov rodni grad izdao je saučešće porodici naastradalog.

- Veliki ljubitelj fudbala, Kajo Enrike počeo je da se bavi ovim sportom u školi u okviru naše opštine, gde je pronašao svoj talenat i kroz svoju karijeru u mladosti, uspeo da se istakne na razne načine, predstavljajući Žapiru na najbolji način - piše u poruci.

Sve se odigralo u nedelju od 17.30 časova po lokalnom vremenu na stadionu "Hoze Eleterio da Silva". Pre početka meča padala je jaka kiša, a utakmica je igrana u okviru regionalnog amaterskog fudbalskog kupa.

Prema pisanju lokalnih medija, igrač je odmah sproveden u urgentni centar, ali nije preživeo. Trojica drugih fudbalera su sa opekotinama zadržana u bolnici. Udar groma ostavio je ogroman trag na fudbalskom travnjaku.