TROJICA JERMENA HARALI U NOVOM BEOGRADU: Pljačkali stanove i posedovali drogu

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv dva državljana Jermenije V.A. (38) i H.K. (38) zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili produženo krivično delo teška krađa, kao i neovlašćeno držanje opojnih droga.

TROJICA JERMENA HARALI U NOVOM BEOGRADU: Pljačkali stanove i posedovali drogu
Foto: Printskrin/Instagram

Oni su, tvrdi Tužilaštvo, delo izvršili u saizvršilaštvu sa trećeokrivljenim A.B. (40), takođe iz Jermenije.

Okrivljenima V.A. i H.K. se stavlja na teret da su tokom februara provalili u tri stana u Novom Beogradu uz pomoć podešenih ključeva i odgovarajućih alu-folija i na taj način pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 700.000 dinara.

Policijski službenici su, prilikom pretresa stana u kojem su boravili okrivljeni pronašli opojnu drogu kanabis i opremu za provaljivanje stanova.

S obzirom da je jedna od oštećenih videla V.A. i H.K. u hodniku zgrade, neposredno pre izvršenja krivičnog dela, izvršeno je prepoznavanje okrivljenih od strane oštećene, kao i DNK veštačenje.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da okrivljene oglasi krivim i da V.A. i H.K. osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po 3 godine, a A.B. na kaznu zatvora u trajanju od 4 meseca, te da im izrekne meru bezbednosti - proterivanje stranca u trajanju od po 10 godina i da im produži pritvor zbog postojanja opasnosti od bekstva i da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo.