"UHAPŠENI DOK SU MIRNO PROTESTOVALI": Advokat o novim dokazima koji pokazuju da Obrenović i Petrović nisu učestvovali u neredima (VIDEO)

ADVOKAT Predrag Miljković, branilac Dušana Obrenovića, reagovao je nakon što su se u javnosti pojavili novi dokazi koji pokazuju da su Radoš Petrović i njegov klijent Obrenović uhapšeni pre izbijanja sukoba u Zvečanu.

"UHAPŠENI DOK SU MIRNO PROTESTOVALI": Advokat o novim dokazima koji pokazuju da Obrenović i Petrović nisu učestvovali u neredima (VIDEO)
Foto: Radio KiM

Naime, ekipa Radija KiM, snimila u ponedeljak, 29. maja, u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona KFOR-a pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni.

Advokat Miljković istakao je da je ovaj materijal od neprocenjivog značaja.

- Sa njih se najbolje vidi tačan momenat njihovog lišavanja slobode. I Dušan Obrenović i Radoš Petrović su lišeni slobode od strane KFOR-a, sa zemlje između 15:30 i 16 časova i svi smo to videli, a ne kako se to navodi od strane policije u 23:30 - pojašnjava advokat.

Dodaje i to da su oni bili uhapšeni dok su mirno protestvovali i sedeli na zemlji.

Kako kaše, posetio je Dušana Obrenovića koji je sada psihički stabilnije, ali je uplašen.

- Brinem se za njegovu bezbednost, zahtevao sam njegov transfer u zatvor u Mitrovici. Plašim se da su se tenzije prenele na zatvorsku populaciju u Gnjilanu i vrlo lako može doći do problema - zaključio je Miljković.