VELIKI PROTEST SRBA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Građani ustali protiv nepravde i terora Kurtijevog režima (FOTO)

VIŠE hiljada Srba okupilo se u Kosovskoj Mitrovici na Trgu Braće Milić kako bi učestvovali na protestu kojim žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine o ukidanju dinara.

VELIKI PROTEST SRBA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Građani ustali protiv nepravde i terora Kurtijevog režima (FOTO)
Foto: Printscreen

Na mitingu učestvuje više hiljada ljudi iz svih delova Kosova i Metohije od Štrpca, Pomoravlja, Centralnog Kosova, Severa KiM.

Prisutni su i predsednik i potpredsednik Srpske liste Zlatan Elek i Dragoša Milović.

Udruženje penzionera saopštilo je ranije da je skup prijavljen nadležnim organima i da na mitingu očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, odnosno ''sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim merama iz Prištine''.

Protest je počeo himnom Boze pravde.

Okupili su se Srbi od Šrtpca do Leposavića koj su poručili da su to učinili zbog nepravde i muke.

Okupljeni nose zastave Srbije i transparente: "Kurti, zašto nam decu u vrtiću ostavljaš bez mleka", "Nećete nas proterati sa naših ognjišta!", "Kurti nam zabranjuje plate i penzije!", "Od čega da kupimo lekove kad nam dinar uzimate?", "Neka ambasadori pređu sa reči na dela!", "Evropo, dogorelo do nokata, zauzdajte piromana!".

Tu su i transparenti: "Bolnice će nam ostati bez lekova! ", "Kurti želi da nam ugasi vrtiće i protera decu!", "Za Kurtijevu "demokratiju" ne dam ni pet para!", "Bez socijalnih primanja nećemo imati ni za hranu", "Penziju sam čitav život sticao, ne dam je Kurtiju", "I Nemanjići su kovali dinare!", "Ovo su transparenti narodni i poruke svetu i pristini".